Index Vakbarát Hírportál

Hibázott a MÁV egy utas halálakor

2011. november 9., szerda 19:56 | aznap frissítve

Műszaki meghibásodás és emberi mulasztás okozta annak az utasnak a halálát, aki augusztus 8-án kiesett a vonatajtón Tatabánya és Tata állomás között – ismertette a MÁV Zrt. a baleset vizsgálati eredményét.

A MÁV vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a vonat nyitott ajtóval indult el és közlekedett, ezért a tragédia a jármű műszaki meghibásodása és emberi mulasztás együttes következményeként történhetett meg.

A vasúttársaság közölte: a történtek ismeretében felülvizsgálják az utasok biztonságát érintő karbantartási rendszert, és megkezdték a már felülvizsgált karbantartási technológia ismételt oktatását, abban még az idén minden érintett részt vesz.

Azt is vizsgálják, hogy a rendelkezésre álló forrásokból milyen megoldás van a mozdonyoknál és a személykocsiknál a központi ajtózárás, valamint a visszajelzés kiterjesztésére.

A MÁV Csoport részvétét fejezte ki a tragédia miatt.

A kemma.hu cikke szerint az ötvenéves győri nő Tóvároskert megállónál esett ki a mozgó gyorsvonatból. Életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel vitték kórházba, de másnap belehalt sérüléseibe.

A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Rovatok