Index Vakbarát Hírportál

Gyógyszertárban szült egy nő Pécsen

2011. november 10., csütörtök 18:00 | aznap frissítve

Egy patikában indult meg a szülés egy várandós nőnél délután Pécsen. Mire a mentők kiérkeztek, a nő megszülte gyermekét, írja a bama.hu. A Baranya megyei online lap cikke szerint a nő görcsoldóért tért be a gyógyszertárba, és láthatóan rosszul volt.

Bár a tünetek alapján az alkalmazottak gyanút fogtak, és rákérdeztek, hogy nem terhes-e, a ő ezt egészen addig tagadta, amíg a gyors szülés meg nem indult. Miután a dolgozók látták, hogy mi történik, értesítették a mentőket, és igyekeztek mindenben a vajúdó segítségére lenni.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta: egy hasi görcsöktől szenvedő nőhöz riasztották a mentőket kora délután az egyik pécsi belvárosi patikából. A mentők hét perc alatt kiérkeztek, de a gyógyszertár előterében már egy kissúlyú koraszülöttet és az édesanyát találták.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az esetkocsija egy gyermek-mentőorvosi egységgel érkezett a helyszínre, majd a pécsi koraszülött-mentő is hamarosan kiérkezett, és a szükséges beavatkozásokat sikeresen elvégezték, az újszülöttet és az édesanyát is stabil állapotban szállították kórházba.

Rovatok