Index Vakbarát Hírportál

Pedofilhálózatot buktattak le Újpesten

2011. november 15., kedd 12:22 | aznap frissítve

Nemzetközi pedofilhálózatot buktattak le a BRFK nyomozói a múlt héten, közölte honlapján a rendőrség.

A már előzetesben lévő magyarok külföldi férfiak számára kerítettek kiskorú fiúkat szexuális szolgáltatás céljából.

Mint írták, májusban figyelt fel egy általános iskolai tanár az egyik fiú anyagi körülményeinek, ruházatának indokolatlan mértékű változására. Miután felmerült benne a gyanú, hogy diákjának egy idősebb férfi a pártfogója, feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók megtalálták azt az újpesti lakást, ahol a gyerekek több alkalommal is nemi kapcsolatot létesítettek külföldi férfiakkal. A 14 éves Zsolt is részese volt ennek, de a vele egyidős vagy éppen még fiatalabb fiútársait is magával vitte a magyar közvetítőjéhez.

Az ilyen találkozók alkalmával ruhákat, újságot, DVD-t, pénz kapott, ha pedig vitt magával valakit, azért pluszpénz is járt. A 14 éves gyerek vallomása szerint a 35 éves G.R. szervezte be a őt, egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kérését is.

A BRFK munkatársai felfigyeltek további három kiskorú fiúra is, akik elmondták, hogy ők is rendszeresen nyújtottak külföldi férfiaknak szexuális szolgáltatást pénzért az újpesti lakásban, ahová vagy a közvetítő vagy a később a lakás tulajdonosaként azonosított férfi kísérte őket.

A pénteki házkutatás során az újpesti lakásban a nyomozók lefoglaltak több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat, valamint előállították G.R-t, a lakás tulajdonosát, D.B-t és egy külföldi férfit is. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot Németországgal, a nyomozás során várhatóan több másik európai ország is érintett lesz, olvasható a közleményben.

Rovatok