Index Vakbarát Hírportál

Kielégítő a hurghadai baleset sérültjeinek az állapota

2011. november 17., csütörtök 16:59

Az egyiptomi buszbaleset sérültjei közül még tíz beteget kezelnek a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórházban, valamennyiük állapota kielégítőnek, illetve jónak mondható – közölte Tóth Ferenc intézetvezető főorvos.

Az egyiptomi Hurghadában november 6-án, vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az egyik busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt.

A baleset sérültjeinek első csoportja múlt kedden érkezett haza. Csütörtök estére az összes sérültet, a tizenegy halálos áldozatot, valamint az elhunytak és a sérültek ingóságait is hazaszállították Magyarországra.

A hazaérkező turisták közül a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban összesen harminc embert láttak el – közölte az intézetvezető főorvos. Tóth Ferenc hozzátette: tíz embert a járóbeteg-ellátás keretében kezeltek, a kórházi felvétel húsz ember esetében volt indokolt. Közülük mostanra tíz beteget már kiengedtek a kórházból, mivel az állapotuk javult. A további tíz beteg jelenleg is folyamatos kezelés alatt áll.

Rovatok