Index Vakbarát Hírportál

Felmentették a gyerekével árokba hajtó nőt

2011. november 29., kedd 11:13 | aznap frissítve

A Győr-Moson-Sopron megyei bíróság a megismételt eljárásban is felmentette a tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárásban azt a nőt, aki a vád szerint 2007 szeptemberében karambollal próbált véget vetni a saját és az akkor ötéves gyermeke életének.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésekor Köszler Ferenc bíró egyebek mellett arra utalt: a vádlott a történtek idején átmeneti, kóros tudatzavarban szenvedett, ami súlyos mértékben akadályozta tette következményeinek felismerésében.

Valóban öngyilkosságot tervezett, de közben megváltoztatta szándékát, és végül egy általa jól ismert úton, Bőny-Örkénypusztánál hajtott az árokba nagy sebességgel, aminek oka a kimerültség lehetett. Az ötéves kisfiú gyerekülésben, bekötve ült a kocsiban. A nő nem sérült meg, a gyerek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

A bíró megemlítette: az asszony – akit fizikailag és lelkileg megviselt a válás – már órák óta autózott gyermekével, ez okozhatta kimerültségét. A baleset után azzal hívta fel anyósát, apósát, hogy baleset érte őket, hívjanak mentőt, és csak a mentőkkel közölte, meg akart halni. Ekkortól közlekedési baleset helyett bűncselekményként az ügyet a rendőrség.

Köszler Ferenc hozzátette: vallomásában a nő "balesetnek" nevezte a történteket, és arról beszélt, rá akart ijeszteni a férjére, hogy az ne hagyja el.

A megyei bíróság már 2009 februárjában is ártatlannak találta az anyát, de a győri ítélőtábla hiányosnak találta a bizonyítási eljárást és az ítélet indoklását, ezért visszadobta az ügyet első fokra, írja a kisalfold.hu.

Az ügyész jelezte: fellebbezni fog a vádlott bűnösségének megállapítását kérve. Így az ügy a győri ítélőtábla elé kerül.

Rovatok