Index Vakbarát Hírportál

Zsarolta áldozatait a glasgowi pedofil

2011. november 30., szerda 08:15

Hat év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a glasgowi bíróság kedden a 40 éves Barry McCluskey-t, aki az interneten cserkészte be a gyerekeket, írja a skót Daily Record. A férfi a neten 14 éves lánynak adta ki magát, gyakran a Clare álnevet használta, amikor kapcsolatba lépett 9 és 15 év közötti áldozataival. Rávette a gyerekeket, hogy pózoljanak a webkamerának, egy 14 éves kislánynál például elérte, hogy simogassa a meztelen melleit, és hajoljon le, miközben szürke térdzoknit visel. A férfi zsarolással tartotta sakkban áldozatait, azt mondta nekik, hogy terjeszteni fogja a róluk készült videókat, és öngyilkossággal is fenyegetőzött, ha nem engedelmeskednek.

Az egyik kislányt még azután sem hagyta békén, hogy a gyerek elmondta neki: rákban haldoklik az édesanyja, és megöli magát, ha az anyukája rájön, mit csinált.

McCluskey 2003 márciusában kezdte ténykedését, és tavaly augusztusig folytatta, amíg le nem bukott, amikor az egyik gyerek anyja a rendőrséghez fordult. 49 vádpontban találták bűnösnek. McCluskey elismerte azt is, hogy titokban követett iskoláslányokat, és bevideózott a szoknyájuk alá, valamint nőket és gyerekeket filmezett nyilvános öltözőkben. A férfi leghamarabb öt év múlva szabadulhat a börtönből, és az ítélet része az is, hogy szabadulása után is figyelni fogják, bármikor visszakerülhet.

A bíró, Rita Rae azt ítélet kihirdetésekor azt mondta, az ügy figyelmeztetés kéne legyen minden szülő számára.

Rovatok