Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek egy rendőrt a virginiai egyetemnél

2011. december 8., csütörtök 20:54 | tizenkét éve frissítve

Két ember életét vesztette csütörtökön a Virginiai Műszaki Egyetemen (Virginia Tech University) kitört lövöldözésben.

Az incidens az egyetem közleménye rutinszerű közlekedési ellenőrzéssel kezdődött: egy rendőr nem sokkal dél után megállított egy autót az egyik parkolóban, a járműből azonban tüzet nyitottak rá. A lövések halálosan megsebesítették a rendőrt.

A tettes a gyilkosság után autóját hátrahagyva az oktatási intézmény egy másik parkolója felé menekült. Itt nem sokkal később újabb holttestre bukkantak. Órákkal később derült ki, hogy a tettest találták meg, aki végzett magával is.

Az egyetemen már nem volt oktatás, mert elkezdődött a vizsgaidőszak, de többen tanultak az épületben. Riasztást rendeltek el, lezárták az egyetemet. Kommandósok is érkeztek a helyszínre, akik biztosították az épületeket, és keresték a rendőr gyilkosát.

A rendőr lelövésének voltak szemtanúi. Az általuk adott személyleírás állítólag illik egy fegyveres rablóra, aki szerdán a közeli Radfordon egy ingatlanügynök Mercedes SUV-jét vitte magával. Egy egyetemista korú, fehér férfiról van szó.

2007. április 16-án a Blacksburgben található tanintézményben zajlott le az Egyesült Államok történetének legvéresebb ámokfutása, amelynek következtében 32 ember meghalt, 25 pedig megsebesült. 

Az akkori gyilkosságok elkövetője az egyetem egy 23 éves, angolszakos diákja, a dél-koreai Cso Szjung Huj volt, aki magával is végzett. Cso első két áldozata a volt barátnője és annak új barátja volt. A féltékenységből elkövetett kettős gyilkosság után az ámokfutó válogatás nélkül elkezdte lőni diáktársait.

Rovatok