Index Vakbarát Hírportál

Jacko orvosa nem fog 100 milliót fizetni

2012. január 19., csütörtök 19:13

A 2009-ben elhunyt sztár családja visszavonta a kártérítési igényt, így az engedélyét elvesztett orvosnak nem kell 100 millió dolláros összeget kifizetnie.

Visszavonta a Michael Jackson ügyében gondatlan emberölés vádjában elítélt Conrad Murray elleni 100 millió dolláros kártérítési igényét a 2009-ben elhunyt énekes családja. A kártérítéssel kapcsolatban hétfőre kitűzött meghallgatást törölték.

A szívspecialista Conrad Murray elítélése után az ügyészi hivatal követelte a bírótól, hogy az orvost a négyévi szabadságvesztés mellett sújtsa tetemes pénzbüntetéssel is. Michael Jackson gyerekei 100 millió dollárhoz juthattak volna, ha az ügyész keresztülviszi az indítványát. Az összeget a popsztár hagyatékának kezelői állapították meg, szerintük az énekes ennyit kereshetett volna This Is It című turnéjával, amelyre a halála előtt készült.

A védelem ugyanakkor hangoztatta: Conrad Murray soha nem tudna előteremteni ennyi pénzt. Az orvos Kaliforniában már elvesztette engedélyét, szabadlábra kerülése után valószínűleg soha nem dolgozhat már orvosként.

Az elvtelen, kapzsi orvos

Murray nemrég a Michael Jackson and the Doctor: A Fatal Friendship (Michael Jackson és az orvos: Egy végzetes barátság) című dokumentumfilmben elhangzott állításaival keltett felháborodást. Elmondta, hogy az énekes rendszeresen bepisált, a propofolt pedig tejnek nevezte. Az orvos ügyvédei is megszólaltak a Jackson halála utáni két évet bemutató filmben, és egyikük felesége arról beszélt, hogy a popsztár egy életnagyságú babával aludt, miközben 0-2 éves gyerekek fotói néztek rá.

A vád szerint a doktor egy orvosi elveit feladó, pénzhajhász, opportunista gazember, és gerinctelenségével támogatta a halálba a pop királyát. Az esküdtszék valószínűleg a szakértői vizsgálat eredményeire támaszkodva dönthetett a vádlott bűnössége mellett, amely szerint az orvos legalább 17 módon segíthette elő a művész halálát.

Az is valószínűsíthető, hogy maga Murray adta be Jacksonnak az utolsó, halálos injekciót, mivel a sztár magától nem lehetett erre képes, ugyanis fel kellett volna hozzá kelnie, amire azonban – minthogy Propofol és más nyugtatók hatása alatt állt – nem lehetett képes. Egy másik verzió szerint az énekest óránként kellett altatni, de mivel nem találtak az altatóhoz precíz adagolási útmutatót, feltételezhető, hogy Murray maga saccolta meg, hogy mennyit adjon be.

Rovatok