Index Vakbarát Hírportál

Airsoft pisztollyal akarta kirabolni a rendőrséget

2012. január 31., kedd 10:03

Részletes beismerő vallomást tett az a férfi, aki hétfőn egy airsoft pisztollyal akart értékeket rabolni a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Azt állította, hogy pénzt akart szerezni a rendőröktől.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalember azzal az ürüggyel kéredzkedett be a kapitányság épületébe, hogy az illemhelyet szeretné használni. Amikor kifelé jött, az ügyeletnél álló két egyenruhás rendőrre egy éles fegyvernek látszó tárgyat fogott, majd értékeik átadására szólította fel őket.

A rendőrök elvették a fegyvernek látszó tárgyat és megbilincselték a húszéves férfit. A fegyverről kiderült, hogy egy éles lőfegyverhez tökéletesen hasonlító 6 milliméteres ASG típusú airsoft pisztoly. (Az airsoft légfegyverekkel játszott hobbisport, 6 vagy 8 milliméter átmérőjű gömblövedéket lőnek ki.)

A fiatalember ellen fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény büntetési tétele öttől tizenöt évig terjed. A büntetlen előéletű férfit őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Rovatok