Index Vakbarát Hírportál

Papírjelvénnyel próbálkozott az álrendőr

2012. február 14., kedd 08:44

Egy álrendőr ténykedéséről számolt be a baon.hu-nak egy felsőszentiváni olvasó. Az illető vasárnap délután Bócsa felől tartott Kecskemétre az 54-es főúton, amikor látta, hogy egy Suzuki Ignis áll a kereszteződésben. Az egyenruhás épp elengedett egy Mitsubishi terepjárót, őt pedig a megszokott karjelzéssel leállította, udvariasan köszönt, majd közölte, hogy közúti ellenőrzést tart, és kéri a papírjait. Az olvasó előkereste az okmányokat, de észrevette, hogy valami nem stimmel a rendőrrel.

A 25 év körüli férfi jelvénye szúrt neki először szemet, ugyanis látszott rajta, hogy papírból van. Később meglátta azt is, hogy a sípzsinórja a kisdobosok egykori madzaga, a kék ingen virító police felirat pedig szintén papírból van. A baon.hu olvasója erre megmondta a férfinak, hogy szerinte ő nem igazi rendőr, és közölte, hogy hívja a 112-es segélyhívó számot. Erre az álrendőr jobbnak látta a visszavonulást, beült a Suzukiba egy göndör hajú nő mellé, és eltűntek a helyszínről.

Az olvasó a Kiskőrösi Kapitányságon tett bejelentést, ahol azt mondták neki, előfordulhat, hogy egy farsangi buli utózöngéje volt a jelmezes akció, de az sincs kizárva, hogy meg akarta őt bírságolni az álrendőr. A Kiskőrös Rendőrkapitányság szabálysértési eljárásban vizsgálja az ügyet, közölte a lappal Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Rovatok