Index Vakbarát Hírportál

Kerítésért tartóztatták le a Miss Hungary főszervezőjét

2012. február 23., csütörtök 13:54 | aznap frissítve

A Nemzeti Nyomozó Iroda egy hete őrizetbe vette, azóta pedig előzetes letartóztatásba is került a hazai szépségversenyek egyik országszerte ismert szervezője, értesült a Hír 24. R. Lajost kerítés gyanúja miatt tartóztatták le, miután a férfi a gyanú szerint szexuális szolgáltatásokra is közvetített lányokat. Tanúvallomások szerint több modell csak akkor kapott újabb munkát, ha vele is lefeküdt.

A férfi évek óta számos szépségversenyt rendezett meg. A Hír 24 információi szerint legfőképpen azzal a céllal, hogy lányok széles köréhez eljusson a szexuális szolgáltatásokat is tartalmazó állásajánlataival.

R. Lajos a Miss Hungary, a Miss Bikini, a Supersexy és a Fashion és Face mellett megálmodta, és évek óta színpadra vitte a Miss Tini Hungaryt is. A hatóságok eddigi információi szerint R. Lajos kiskorúak számára is kínált munkát, sőt az általa kiközvetített lányok némelyikétől szexuális szolgáltatást is kért további jól fizető munkákért cserébe.

A Nemzeti Nyomozó Iroda megerősítette a Hír 24 értesüléseit. A nyomozóiroda közése szerint R. Lajos ellen üzletszerű kerítés, illetve 18. életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított megrendelőinek 2010 nyarától nőket – köztük több kiskorú személyt - közvetített szexuális szolgáltatásra, illetve külföldre, főként európai országokba. R. Lajos az általa kiközvetített személyek keresetének 20-25 százalékát kérte, valamint egyes személyeknél a további munkalehetőség feltételeként szabta meg, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen.

R. Lajos előzetes letartóztatását február 16-án rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A Hír24 úgy értesült, hogy az ügyben számítani lehet újabb meggyanúsításokra is. A hatóságok folyamatosan hallgatják ki azokat a lányokat, akik a férfi közreműködésével jutottak szexmunkához. Közöttük szépségkirálynők és ismert modellek is vannak.

Az NNI az ügyről további részleteket a nyomozás érdekére hivatkozva nem akart közölni, írta az MTI.

Rovatok