Index Vakbarát Hírportál

Két nap alatt 4 milliót csalt ki idősektől

2009. július 17., péntek 17:34

Júliusban néhány nap alatt több mint 4 millió forint készpénzt csalt ki idősektől az a férfi, akit pénteken vettek őrizetbe a rendőrök. A férfi július 14-én telefonon azzal keresett meg egy 85 éves nőt a XII. kerületben, hogy lánya balesetet szenvedett és a műtét, valamint a kórházi költségek miatt 1,9 millió forintra van szüksége. A nő rövid időn belül fizetett, de csalás miatt feljelentést tett, amikor kiderült, hogy a lánya egészséges.

Két nappal később a férfi egy 94 éves asszonyt keresett meg, akitől ugyanezzel a módszerrel 4 millió forintot akart kicsalni. Végül 2,3 milliót kapott.

A XII. kerületi nyomozók felvették a kapcsolatot a többi kerülettel, az egyik kapitányság munkatársa pedig jelezte, hogy ismeri a férfit és tudja, hol találják. A rendőrök lakásában fogták el a férfit, akinél ékszereket, valamint a második átverésből származó 2,3 millió forintot is megtalálták. A két idős asszony már azonosította a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akit hasonló módszerrel károsítottak meg, jelentkezzen a XII. kerületi rendőr-kapitányságon.

Rovatok