Index Vakbarát Hírportál

Nyolc és fél év fegyház gyilkossági kísérletért

2009. szeptember 3., csütörtök 13:51

Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki két éve Debrecenben egy gépkocsi megszerzése miatt próbálta annak tulajdonosát meggyilkolni, közölte csütörtökön Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára.

A most 21 éves vádlott gyakran játékgépezett, emiatt többször is kért kölcsön a sértettől. 2007 júliusára már komoly összeggel tartozott neki, amit csak úgy tudott kiegyenlíteni, hogy a gépkocsiját átadta neki.

Amikor tudomást szerzett arról, hogy a sértett el akarja adni az áruszállító járművet, akkor közölte vele, hogy vissza akarja azt vásárolni. 2007. augusztus 3-án a vádlott felhívta telefonon a sértettet, akivel a gépkocsi megvásárlásának lebonyolítására találkozót beszélt meg Debrecen egy elhagyatott helyén, a 4-es számú főút Hajdúszoboszlóra vezető szakaszának használaton kívüli ágánál.

A vádlott itt a sértettet egy kalapáccsal nagy erővel fejen ütötte, majd fojtogatta, aminek következtében az életveszélyes sérülést szenvedett, de még képes volt védekezni és saját lábán haza, onnan pedig a kórházba menni.

A bíróság enyhítő körülménynek tekintette többek között a vádlott részletes beismerő vallomását, súlyosbítónak pedig a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodott voltát.

A Debreceni Ítélőtábla az I. fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét megváltoztatta: nyolc és fél év börtön helyett ugyanennyi idő fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra; az ítélet jogerős.

Rovatok