Index Vakbarát Hírportál

Agyonrugdostak egy cseh kamionsofőrt Romániában

2009. szeptember 15., kedd 09:53

Halálra vertek egy cseh kamionsofőrt Romániában. A bűncselekmény szombaton a magyar határhoz közeli egyik parkolóhelyen történt, írja a Právo című cseh napilap kedden szemtanúkra hivatkozva.

A középkorú cseh férfi a vendéglőben ült, amikor szemtanúk szerint egy húsztagú csoport provokálni kezdte. Amikor a férfi felállt, az állítólag ittas fiatalok kihurcolták az épület elé, ahol halálra rugdosták.

A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. További három cseh kamionos, akik megpróbálták védeni társukat, súlyos sérüléseket szenvedett. A román rendőrség eddig a csoport hét tagját vette őrizetbe.

Az incidens tényét a cseh külügyminisztérium megerősítette. "Megerősíthetem azt az értesülést, hogy a cseh nagykövetség már tárgyalt a román hatóságokkal arról a verekedésről, amely a cseh sofőrök és a mintegy húsz román állampolgár között robbant ki. Értesüléseink szerint a verekedés egyik cseh résztvevője sérüléseibe belehalt" - nyilatkozta a lapnak Milan Repka, szóvivő. Tekintettel a folyamatban lévő vizsgálatokra részleteket nem közölt.

Rovatok