Index Vakbarát Hírportál

Halálos áldozatokat szedett a tél Ukrajnában

2009. december 18., péntek 21:27

Az Ukrajna keleti és déli részében szélsőségesre fordult téli időjárás miatt heten megfagytak, 34 embert pedig fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel kezelnek Donyeck megyében. Kijevben egy hajléktalan vált a tél áldozatává.

Kritikus helyzet alakult ki a havazás által megbénított dél-ukrajnai Odesszában is, ahol a helyi Riak tévécsatorna szerint kihűlés miatt hat embert szállítottak kórházba, közülük ketten fagyási sérüléseket szenvedtek. Tetjana Fidirko alpolgármester elmondta, a mentést nehezíti, hogy a város utcáinak nagy része járhatatlan a hóakadályok miatt, a mentőknek sokszor gyalogosan kell eljutniuk a betegekhez. Ráadásul az időjárás miatt 25 százalékkal megnőtt a riasztások napi száma. Az odesszai üzletekben fogytán vannak az élelmiszerek, mert nem tudják pótolni a készleteket a járhatatlan utak miatt.

A Szegodnya című ukrán napilap a dél- és kelet-ukrajnai hóhelyzetről szóló összeállításában arról számolt be, hogy a Herszont Nyikolajevvel összekötő, behavazott országúton elakadt autóbuszban szívrohamot kapott és meghalt egy nyugdíjas nő, mert a mentők nem tudtak eljutni a járműhöz.

Rovatok