Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztettet kapott a nevelőapját megkéselő lány

2010. szeptember 3., péntek 13:19

Hat hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte - két évre felfüggesztve - a Somogy Megyei Bíróság pénteken azt a 16 éves nagyatádi lányt, aki késsel támadt nevelőapjára, mert el akarta tiltani a barátjától. Az ítélet nem jogerős.

A férfira, aki másfél éves kora óta nevelte a lányt annak édesanyjával közös háztartásban, múlt év augusztusában támadt a nevelt lánya. Azon vesztek össze, hogy a lány egy nála idősebb férfival tart fenn kapcsolatot, amit az édesanyja és a nevelőapja is helytelenített.

A vita látszólag lezárult, a felnőttek a teraszon beszélgettek, a szóváltás miatt felindult lány azonban a konyhában magához vett egy 32 centiméter pengehosszúságú kést, és a neki háttal álló sértett felé szúrt. Az anya észrevette a mozdulatot, és elrántotta a férfit, ezért a kés csak érintette a sértett hátát.

A 16 éves lányt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el, ugyanis orvos szakértők szerint a férfi súlyosan, életveszélyesen is megsérülhetett volna.

Rovatok