Index Vakbarát Hírportál

Újabb szén-monoxid-mérgezés Dunaharasztiban

2011. január 29., szombat 15:55 | aznap frissítve

Három napon belül másodszor okozott rosszulléteket a kéményből visszaáramló szén-monoxid Dunaharasztiban. Szombaton egy helyi család négy tagját szállították kórházba mérgezési tünetekkel. Három felnőtt és egy gyermek szenvedett szén- monoxid-mérgezést szombaton délelőtt a Pest megyei Dunaharasztiban.

Sem a rendőrséget, sem a katasztrófavédelmet nem riasztották az esethez, valószínűleg a gázmérgezést észlelő egyik családtag szólhatott a mentőknek. Az eset a Domb utca egyik cirkófűtéses lakásában történt, ahol a mérges gáz a kéményből áramlott vissza. Állítólag már csak három személyt: a 43 éves apát, 18 éves lányát és 12 éves fiát ápolják kórházban, mindannyian jobban vannak.

Szerdán szintén Dunaharasztiból jelentettek szén-monoxid-mérgezést. Akkor egy, a Zrínyi utcában lévő családi házhoz vonultak ki a szigetszentmiklósi tűzoltók. Az egyik szobában kimutatták a magasabb koncentrációjú szén-monoxid jelenlétét. Valószínűleg a vegyes tüzelésű kályha kéményéből áramolhatott vissza a gáz, amitől az otthon tartózkodó két fiatalkorú lett rosszul. Mindkettőjüket megfigyelésre kórházba szállították.

Rovatok