Index Vakbarát Hírportál

Lángokban áll egy kistarcsai műanyag-feldolgozó

2011. február 28., hétfő 21:36

Tűz ütött ki egy kistarcsai műanyag-feldolgozóban. Petróczi Tímea, az országos katasztrófavédelem (OKF) szóvivője azt mondta: egy ötezer négyzetméteres üzemben csaptak fel a lángok hétfőn este. Előbb csak egy negyven négyzetméteres üzemrész égett, ám a tűz továbbterjedt, már 400 négyzetméteren pusztítanak a lángok. Jelenleg négyes fokozat van érvényben az ötös riasztási skálán. Az üzemhez Gödöllőről, Szentendréről és a fővárosból is riasztottak tűzoltókat, a helyszínen dolgozik a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport is, mert a műanyagok égésekor veszélyes gázok kerülhetnek a levegőbe. A helyszínen tartózkodó speciális mérőcsoport által szolgáltatott első adatok szerint nem került veszélyes gáz a levegőbe.

Ha később változna a levegő összetétele, netán rendkívüli intézkedést kellene elrendelni, akkor arra a gödöllői polgári védelmi kirendeltség vezetőjének lenne jogosultsága. Petróczi Tímea elmondta, hogy a lakott területtől 500 méterre lévő égő raktár felől Nagytarcsa, Kerepes, illetve a főváros XVI. kerülete felé száll a füstfelhő, amely nem veszélyezteti a lakosságot, illetve a kistarcsai megyei kórházat.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint 15 méteres lángok csapnak ki az épületből, kisebb-nagyobb robbanások hangja hallatszik. Az épület mellett több másik üzem is működik, többek közt egy autószerelő üzem, ahonnan megpróbálják kimenteni a szétszedett, mozgásképtelen járműveket. A közelben egy kórház is van, de ez nincs veszélyben.

A Raktár körúti üzemben többi közt élelmiszer-csomagoláshoz kapcsolódó műanyagtermékeket gyártottak. Hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni. Sérülésről nem érkezett információ.

Rovatok