Index Vakbarát Hírportál

Vasúti sínt árult a MÁV nevében

2011. április 15., péntek 13:38 | aznap frissítve

Vasúti síneket akart eladni a MÁV nevében egy pusztaszabolcsi férfi, de a leendő vevő gyanút fogott, és értesítette a rendőröket – közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A vasúti síneket a Székesfehérvár és Budapest közötti pályarekonstrukció során helyezték el a készülő új pályaszakasz mellé Zichyújfalunál. A pusztaszabolcsi férfi figyelmét felkeltette az értékes vasanyag, és magát a MÁV alkalmazottjának kiadva vevőt keresett a sínekre.

A férfi és üzleti partnere ötmillió forint vételárban egyezett meg, az üzletről még adásvételi szerződés is készült. A vevő azonban gyanút fogott, és a rendőrökhöz fordult. Az eladót a gárdonyi nyomozók kihallgatták, a férfi beismerő vallomást tett.

A férfinak nem ez volt az első illegális sínügylete. Tavaly nyáron tetten érték, amikor társaival a Zichyújfalu vasútállomása mellett lerakott sínekből lopott el néhányat, idén télen pedig egy ismerőse kérésére szállított el ugyanonnan 35 tonna sínt. Az ellopott, méteres darabokra vágott, 2,1 millió forint értékű vasanyagot a rendőrség megtalálta.

Rovatok