Index Vakbarát Hírportál

35 halott egy afganisztáni buszbalesetben

2011. augusztus 20., szombat 13:43

Lesodródott egy hegyi útról és felborult egy autóbusz a szombatra virradó éjjel Afganisztán déli részén; a szerencsétlenségben hivatalos közlés szerint 35 utas vesztette életét, köztük nők és gyermekek.

A túlzsúfolt busz Kandahár tartományon át a fővárosba, Kabulba tartott. A sofőr a hegyi úton elvesztette uralmát a jármű felett. A busz felborult és negyven méteren át sodródott, többször megpördülve a tengelye körül - mondta el Zalmai Ajubi, a tartományi kormányzat szóvivője. Közlése szerint a sérültek száma 27, és többen közülük válságos állapotban vannak.

A Kabul és Kandahár közötti országút, amely azután a nyugati Herát tartomány és az iráni határ felé folytatódik, a közép-ázsiai ország egyik legforgalmasabb útvonala, de egyben a legveszélyesebb is.

A gyorsan hajtó, felelőtlenül vezető sofőrök okozta balesetek mellett a tálib lázadók is gyakorta helyeznek el aknákat és más robbanószerkezeteket az út mentén, hogy megtámadják a NATO és az afgán biztonsági erők gépkocsioszlopait, de támadásaikban rendre civilek is életüket vesztik.

Rovatok