Index Vakbarát Hírportál

Az utcán vetkőztették le a halottat a rendőrök

2011. szeptember 13., kedd 13:40

A nyílt utcán vetkőztették meztelenre a rendőrök azt a nagykovácsi férfit, aki áramütésben halt meg a múlt héten Pilisvörösváron. Az esetről az elhunyt barátai számoltak be az Indexnek.

A tragédia szeptember 11-én az éjjeli órákban történt. A 21 éves férfi ittasan mászott fel egy nagyfeszültségű vezeték oszlopára, áramütést szenvedett, majd az oszlopról a járdára zuhanva a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tragédia helyszínén tartózkodó barátok beszámolója szerint a kiérkező rendőrök letakarták a holttestet, majd az orvos megállapította a halál beálltát, ezután eltávozott.

Ezt követően a rendőrök az utcán heverő áldozatot mindenki szeme láttára teljesen meztelenre vetkőztették, majd vizsgálni kezdték a holttestet. Az áldozat barátai próbálták csak körülállni, hogy eltakarják testükkel a bámészkodóktól.

Szabályosan jártak el

Az eset miatt megkerestük az illetékes Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a kiérkező rendőrök vajon jogszerűen jártak-e el, amire azt a tájékoztatásuk kaptuk, az ügyet a Budaörsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, de bejelentés a szemlével kapcsolatban nem érkezett hozzájuk, az ott dolgozó rendőrök munkájukat szakszerűen, és a kegyeleti jogokat betartva látták el.

„A helyszíni halottszemlét a járőr végig biztosította, annak lefolytatásakor a szemlebizottság tagjain kívül a halottszállítók és a tűzoltók voltak jelen. A holttestet házfal, az úttestről a rendőrség és a polgárőrség autói takarták. A járdán az elhunyt fiatalembert paravánnal, illetve fekete műanyag zsákkal takarták” – áll a tájékoztatójukban.

Rovatok