Index Vakbarát Hírportál

Volánbusz ütközött kamionnal

2011. szeptember 20., kedd 18:29 | aznap frissítve

Huszonnyolcan megsérültek, amikor menetrend szerint közlekedő Volánbusz ütközött össze kamionnal kedd délután Debrecen és Mikepércs között – közölte Pápai György, a regionális mentőszolgálat vezetője. A 28 ember közül kilencen súlyos sérüléseket szenvedtek, de senki sincs életveszélyben.

A Mikepércshez közeli balesetben egy román rendszámú kamion pótkocsija csapódott a vele szemből érkező, Debrecen irányába haladó helyközi busznak. A buszba ezt követően egy teherautó és egy személyautó is belecsapódott.

Kovács Ferenc Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgató a helyszínen elmondta: a legsúlyosabb sérült a busz sofőrje volt, akit ki kellett vágni a járműből. A buszvezetőt súlyos fej- és lábsérülésekkel szállították kórházba de nincs életveszélyben - mondta Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház szóvivője. A kórházba összesen 23 sérültet szállítottak, közülük várhatóan 4-5 embert kell benntartani. A sérültek zöme fiatal, az egyik súlyos sérült például egy iskolás lány – ismertette.

Az ütközés erejére jellemző, hogy a busz sofőrfülkéje szinte teljesen megsemmisült. A jármű belsejében a padlózaton, az üléseken, de még a kapaszkodó korlátokon is láthatóak voltak a vérnyomok, ahogyan a sérültek kiszabadításában segédkezők ruháján is. Az ásványvizes palackokat szállító román rendszámú kamion a busszal együtt félig az út menti árokba sodródott. A buszba hátulról belecsapódott teherautónak teljesen összeroncsolódott a sofőrfülkéje, de vezetője ki tudott szállni a járműből.

Az egyik közelben lakó szemtanú elmondta: amint meghallották a csattanást azonnal kinyitották kertjük kapuit, hogy a sérülteket legyen hol ellátni. Mint mondta, a vérző utasok között több tizenéves diák is volt.

A 47-es számú főutat Mikepércs és Debrecen között teljes szélességében lezárták. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére – várhatóan órákra – a forgalmat Hosszúpályi irányába terelik.

Rovatok