Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz Kokandon és Maroslelén

2012. január 13., péntek 16:27

Egy lakóház berendezési tárgyai kaptak lángra péntek délután a Hajdú-Bihar megyei Kokadon, a tűzben egy ember meghalt – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A kokadi Ady Endre utcában történt tűzesethez egy autóval vonultak ki tűzoltók Létavértesről. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Kigyulladt egy lakóház péntek délben a Csongrád megyei Maroslelén is, a tűzben meghalt az épület tulajdonosa – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Tátrai János elmondta: a makói tűzoltóság ügyeletére nem sokkal fél egy után érkezett riasztás arról, hogy ég egy ház Maroslelén, a Damjanich utcában. A tűzoltók két fecskendőkocsival vonultak ki a helyszínre, ahol rövid idő alatt megfékezték a tüzet, két gázpalackot is sikerült kihozniuk az épületből, de már nem tudták megmenteni a ház tulajdonosának az életét. A nő holttestét az egyik szobában találták meg – közölte az alezredes.

A tűzben a régi építésű parasztház egyik lakószobája teljesen kiégett. Az épület utcai ablakait a tűzoltók fekete fóliával vonták be – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Rovatok