Index Vakbarát Hírportál

Kulcsjátékosai hiányában továbbra is szenved a Ferencváros szerdai El-riválisa

2024. szeptember 23., hétfő 16:02

Továbbra is gyengélkedik a belga labdarúgó-bajnokság élvonalában (Jupiler League) szereplő Anderlecht, a hétvégi bajnoki mérkőzésükön is mindössze egy 0–0-s döntetlenre futotta az előző idényben kiesés ellen küzdő Charleroi ellen. A Ferencváros szerdán találkozik a belga csapattal az Európa-ligában.

Erős túlzás lenne az állítani, hogy az Anderlecht jó formában várja a magyar bajnokcsapat elleni összecsapást. Bár a szezont veretlenül kezdték (hat meccsen öt győzelem, egy döntetlen), amióta a naptár szeptembert mutat, szinte teljesen kisiklott a brüsszeliek vonata. Az elmúlt négy meccsükön csupán két gólt szereztek, egy vereséggel és három további döntetlennel karöltve, így jelenleg a hatodik helyet foglalják el a tabellán.

A rossz mérleget nem hagyta figyelmen kívül a klub vezetősége sem, az előző héten menesztették Brian Riemert, aki 2022 óta irányította az együttest. A dán vezetőedzőt házon belülről pótolták, a kinevezett edző a 36 éves David Hubert lett, aki eddig a csapat utánpótlásában dolgozott.

Ha kicsit mélyebbre tekintünk akkor talán nem is olyan meglepő a 34-szeres bajnokcsapat rossz sorozata. Az előző idényben házi gólkirály Anders Dreyer egy rúgás miatt már egy hete hiányzik, míg a 37 évesen még mindig kulcsembernek számító Jan Vertonghen pedig Achilles-ín-sérüléssel bajlódik augusztus eleje óta. Az áprilisban térdszalagszakadást szenvedő Thorgan Hazard visszatérésére pedig az idei évben már nem érdemes számítania a szurkolóknak.

Ennek ellenére így sem mondható el, hogy kutyaütők alkotnák a rendelkezésre álló játékosok listáját. Kasper Dolberg továbbra is egészséges, és Dreyer kiesésével a belgák első számú gólfelelősévé vált. De nem lehet elmenni például Yari Verschaeren mellett sem, aki 23 évesen már évek óta a csapat karmestere, ráadásul a középpályán a 32-szeres belga válogatott, Leander Dendockerrel osztozik, aki az Aston Villából érkezett kölcsönbe. Érdemes még említést tenni a két fiatalról: Mario Stroeykens (19 éves, középpályás) és Killian Sardella (22 éves, védő) már rendszeres tagja a kezdőcsapatnak, és a klub legértékesebb játékosai közé tartoznak.

Tehát továbbra sem szabad lebecsülni a belgákat, akik még így is jelentős erőt képviselhetnek az most zajló Európa-liga-szezonban.

Egy másik jövőbeni Ferencváros ellenfél, a francia Nice, a hétvégén nyolc(!) gólt szerezve takarította le a pályáról a Saint-Étienne-t, ezzel hangolódva a spanyol Real Sociedad elleni El-találkozóra, míg az FTC jövő heti, hazai El-ellenfele, a Tottenham Hotspur otthon győzött 3–1-re a Brentford ellen.

Ön szerint hogyan végez a Ferencváros az Európa-liga főtábláján?

  • 2558
    A 17–24. hely között végez, így nem kiemeltként folytatja a kieséses szakaszban.
  • 2499
    A 25–36. hely között zár, ezzel véget ér a nemzetközi kupaszereplése.
  • 1165
    A 9–16. hely között zárva kiemeltként várhatja a nyolcaddöntőért rendezendő playoffkört.
  • 491
    Az első nyolc hely egyikén végezve rögvest nyolcaddöntőbe jut!

Ferencváros szerda este 21 órakor mérkőzik meg az Anderlecht csapatával idegenben az Európa-ligában, a mérkőzésről az Index percről percre tudósítással, majd összefoglalóval számol be.

A Ferencváros ellenfelei a Európa-liga idei kiírásában:

(Ajánlókép: Photonews, Getty Images)

Rovatok