Index Vakbarát Hírportál

Az Anderlecht edzője magyar kapcsolatai által is ismeri a Ferencvárost

2024. szeptember 24., kedd 15:36

Korábbi „magyar kapcsolatai” révén is ismeri a Ferencvárost David Hubert, az Anderlecht megbízott vezetőedzője, aki szerda este a második mérkőzésén dirigálja a brüsszeli csapatot, az Európa-liga alapszakaszának nyitókörében.

A 36 éves szakember a menesztett dán Brian Riemer helyét vette át, és a Charleroi elleni gól nélküli döntetlennel kezdett.

A mérkőzés helyszínén, a Lotto Parkban megtartott keddi sajtótájékoztatón a tréner a közmédia érdeklődésére elmondta, nagyon kevés idejük volt a felkészülésre, elsősorban azt várja csapatától, hogy lépésről lépésre fejlődjenek, nem lehet óriási ugrást várni teljesítményükben, de tisztában vannak azzal, a játék mely területein kell fejlődniük.

Hozzátette, korábbi belgiumi magyar csapattársai, Tőzsér Dániel, Köteles László és Tóth Balázs révén sok mindent tud a Ferencvárosról, illetve a zöld-fehérek korábbi középpályásával, Xavier Mercier-vel is beszélt.

David Hubert kiemelte, az edzőváltás következtében természetesen nincs túl jó mentális állapotban a csapat, de a modern futballban rendkívül gyorsan történik minden, egymást követik a mérkőzések, a játékosoknak pedig a lehető leggyorsabban maguk mögött hagyniuk a múltat, és „át kell kapcsolniuk fejben”.

A tréner megjegyezte, az, hogy visszatérhetnek az európai kupaporondra, kiváló motivációt jelenthet a futballistáknak.

A sajtótájékoztatón a játékosok közül a belgák egyik új szerzeménye, a Premier League-ben szereplő Southamptontól kölcsönvett Samuel Edozie vett részt.

Az angol támadó – aki hazája korosztályos válogatottjaiban is szerepelt – a közmédia érdeklődésére elmondta, erős csapatnak tartja a Ferencvárost, amely nem véletlenül nyeri sorozatban a bajnokságot, és kerül be immáron rendszeresen a nemzetközi kupaküzdelmek főtáblájára. Hozzátette, természetesen készen állnak majd az összecsapásra.

Ön szerint hogyan végez a Ferencváros az Európa-liga főtábláján?

  • 3091
    A 25–36. hely között zár, ezzel véget ér a nemzetközi kupaszereplése.
  • 2960
    A 17–24. hely között végez, így nem kiemeltként folytatja a kieséses szakaszban.
  • 1258
    A 9–16. hely között zárva kiemeltként várhatja a nyolcaddöntőért rendezendő playoffkört.
  • 532
    Az első nyolc hely egyikén végezve rögvest nyolcaddöntőbe jut!

A helyi újságírókat egyáltalán nem érdekelte a Ferencváros elleni összecsapás, sokkal inkább arra voltak kíváncsiak, hogy az Angliából érkező futballista hogy érzi magát Belgiumban, vagy éppen milyen tanácsokkal látták el korábbi csapattársai.

Az Anderlecht–Ferencváros El-mérkőzés szerda este, 21 órakor kezdődik Brüsszelben, az Index percről percre élő közvetítésben számol be az eseményekről, majd összefoglalóval jelentkezik.

Európa-liga, alapszakasz, 1. forduló:

szerdán játsszák:

csütörtökön játsszák:

Ajánlókép: Samuel Edozie (balra), az Anderlecht kölcsönjátékosa (Fotó:Peter De Voecht / Photo News via Getty Images)

Rovatok