Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United botlott az El-nyitányon Ten Hag korábbi klubja ellen

2024. szeptember 25., szerda 23:13

Izgalmas meccsen döntetlent játszott a Manchester United Európa-liga főtáblájának nyitányán a Twentével. Bár az angolok szereztek vezetést az első félidőben, ezután nem tudták irányításuk alá vonni a mérkőzést, és a mindig résen lévő vendégcsapat egyenlítése után végül a három helyett csak egy ponttal távozhattak a pályáról.

Szerdán kezdetét vette az Európa-liga új évada is, amely a Bajnokok Ligájához hasonlóan szintén újragondolt formában rajtolt el. Az egyik főesélyes Manchester United a holland Twente csapatát fogadta, Erik ten Hag szempontjából különösen érdekes párharcra volt kilátás.

A szakadó esőben végezte el a kezdőrúgást a vendégcsapat, és már a kilencedik percben lehetősége adódott a vezetés megszerzésére Sam Lammers révén, egy lapos beadás után centiket tévedett. A csapatok rendkívül szabadszellemű játékot játszottak, sok volt a mozgás és indítás, illetve egyik sem állt be védekezni, nagyjából a labdabirtoklás is egyenlő volt. Az első félidő felétől azonban egyre inkább a United tudott helyzetek kialakítani és több percre is a kapuja elé szegezte az ellenfelét.

Végül nem bírta a nyomást a Twente, és egy rosszul felszabadított Bruno Fernandes-beadást követően Christian Eriksen gyönyörű gólt lőtt a kapu bal oldalába (1–0). Az első játékrész így megérdemelt hazai vezetéssel ért véget.

A második félidő elején a hollandok domináltak jobban, és az 59. percben André Onanának kellett résen lennie, hogy ne egyenlítsen a Twente. Azonban amikor úgy tűnt hogy az angol csapat kezd újra egyre veszélyesebben játszani, egy váratlan Eriksen-hiba után Lammers vezethette szabadon a labdát az ellenfél kapujára, amit aztán gólra is váltott a holland támadó (1–1)

Ezek után feljebb kapcsolt a hazai csapat, de Lars Unnerstall védéseinek köszönhetően végül döntetlen maradt az eredmény.

A Ferencváros Anderlechttől elszenvedett vereségéről itt olvashatnak bővebben az Indexen.

Európa-liga 1. forduló, szerdai játéknap párosításai

csütörtökön játsszák:

Rovatok