Index Vakbarát Hírportál

Szerződést hosszabbított a Frankfurttal a magyar utánpótlás-válogatott játékos

2024. szeptember 27., péntek 14:18

2029 júniusáig hosszabbított szerződést a korosztályos válogatott Fenyő Noah-val a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesligában) érdekelt Eintracht Frankfurt – jelentette be a klub hivatalos oldalán.

A német csapat bejegyzésében azt írta: 

A középpályás, Fenyő Noah 52 alkalommal lépett pályára – köztük négyszer az UEFA Ifjúsági Ligában – az Eintracht U17-es és U19-es csapatában, amelyekben négy gólt és hét asszisztot jegyzett. Mindössze 16 éves volt, amikor bemutatkozott az U19-es csapatban. Fenyő a 2022 őszi japán túra során kapott először ízelítőt az első csapatban, és idén év elején bekerült Dino Toppmöller keretébe a frankfurti amerikai túrára. A tinédzser az Eintracht U21-es csapatában eddig hatszor lépett pályára a Regionalliga Southwestben az idei szezonban, és egy asszisztot szerzett.

Timmo Hardung sportigazgató elmondta, a 18 éves magyar labdarúgó nagyon tehetséges.

„Noah a saját ifjúsági keretünkben szerepel, nagyon tehetséges és minőségi játékos. Velünk volt az amerikai edzőtáborban, szerepelt az első csapat barátságos mérkőzésein, és ebben a szezonban az U21-esekkel van, ahol fontos tényező lesz az elkövetkező hetekben és hónapokban. Nagyon összeszedett, és van egyfajta stressztűrő képessége. Mindig igyekszik megoldást találni a labdával, de ettől függetlenül agresszív és nagy területet fedez le. Segítjük a következő lépések megtételében. Nagyon örülünk, hogy hosszú távon velünk marad”.

Az ifjúsági akadémián pallérozódó játékos 2024 júniusában 2026. június 30-ig szóló profi szerződést írt alá, amelyet most további három évvel megtoldottak a felek.

(Fotó: en.eintracht.de)

Rovatok