Index Vakbarát Hírportál

Égő fáklyákat dobtak a hazai szektorba az El-csapat szurkolói

2024. szeptember 27., péntek 16:12

Nem bírtak magukkal az Athletic Bilbao drukkerei, akik az AS Roma elleni idegenbeli labdarúgó-Európa-liga mérkőzés vége felé égő fáklyákat dobáltak át a hazai szektorban ülő szurkolókra. Az eset a mérkőzés után még a spanyol csapat játékosainál is kiverte a biztosítékot.

Nem úgy alakult az egyenlítő gól utáni pillanat a Stadio Olimpicóban ahogy azt sokan szerették volna, ugyanis az AS Roma–Athletic Bilbao labdarúgó-Európa-liga mérkőzés 85. percében a spanyol együttes egyenlítő gólja után, a vendégcsapat szurkolói több égő fáklyát dobtak a hazai szektorban ülők felé.

Az eset után szinte azonnal látható volt a vendégek játékosainak és edzőjének, Ernesto Valverdének a zaklatottsága. Végül a játékvezető egy rövid idő erejéig szüneteltette az újrakezdést, de a hármas sípszó után tovább folytatódott a történet.

A játékosok viszont nem hagyták annyiban a szurkolói rendetlenkedést, és a spanyolok csapatkapitánya, Óscar de Marcos és Inaki Williams is a vendégszektor elé vonult, hogy számonkérjék a történteket.

A vendégek edzője a sajtótájékoztatója fejtette ki véleményét a témában:

Régóta nem szerepeltünk európai kupasorozatban, ezért ez egy nagyon fontos mérkőzés volt a számunkra. Nagyon sajnáljuk az incidenst, mert egyáltalán nem tükrözi a szurkolóink viselkedését, akiknél jobbat nem is kívánhatna egy klub. Azt azonban nem szeretjük, ha fáklyákat dobálnak, és még kevésbé azt, ha olyan helyekre, ahol emberek nézik a meccset. Sajnáljuk ami történt, mert ez egy folt lett így a klub becsületén

– nyilatkozta Valverde.

A meccs után Ander Herrera is felszólalt, aki nem értette miért dobnának fáklyákat a szurkolók, ráadásul olyan helyre, ahol családok és kisgyerekek is ülhetnek.

A kérdés nem az, hogy vajon szankcionálja-e a spanyol drukkerek viselkedését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), hanem az, hogy mekkora bírságot rónak majd ki a baszkföldi csapatra.

Az Európa-liga eheti alapszakasz mérkőzéseiről itt olvashatnak.

(Ajánló: NurPhoto, Getty Images)

Rovatok