Index Vakbarát Hírportál

Hiába a Ferencváros elleni győzelem az El-ben, a bajnokságban tovább szenved az Anderlecht

2024. szeptember 30., hétfő 15:22

Nem szakadt meg a bajnokságban az Anderlecht labdarúgócsapatának rossz sorozata – a brüsszeli gárda 1–1-es döntetlen ért el a középmezőnyhöz tartozó Dender otthonában –, így már öt forduló óta nyeretlen a Jupiler League-ben. A Ferencváros elleni, múlt szerdai 2–1-es győzelem az Európa-liga főtábláján a pontvadászatba visszatagozódva nem hozta meg a várt lendületet. A soron következő ellenfél, a Tottenham Hotspur viszont remekelt: Manchesterben győzte le az Unitedot 3–0-ra. A többieknél viszont felemás a mérleg.

Az Anderlechttől a hétvégén csak 1–1-es döntetlenre futotta a bajnoki tabellán tizedik helyezett Dender ellen. Ezzel a 34-szeres belga bajnokcsapat már öt meccse nyeretlen a bajnokságban, amelyeken összesen három gólt tudott csak szerezni.

Ennél sokkal jobban hangolt a Ferencváros csütörtöki ellenfele. A bajnokságban nyolcadik Tottenham lesimázta idegenben a 42. perctől, Bruno Fernandes kiállítását követően tíz emberrel játszó Manchester Unitedet. Bár az öröm még így sem lehet teljesen felhőtlen a londoni csapatnál, hiszen szurkolóik viselkedése rendőrségi nyomozást vont maga után.

Az Üllői úti gárda október végén lép pályára a harmadik fordulóban, és addig a válogatott miatt lesz szünet a nemzetközi kupákban. A francia Nice számára – amelyet október 24-én fogadnak a zöld-fehérek – remek alkalom, hogy rendezze a sorait, tekintve, hogy nincs túl acélos formában.

Legutóbbi hét meccséből csak kétszer tudott nyerni,

bár abból az egyik a Saint-Etienne 8–0 ledózerolása volt. A Nice szombaton, a Ligue 1 hatodik fordulójában azzal a Lensszel játszott vendégként gól nélküli döntetlent, amely a hatodik helyen áll ugyan a tabellán, de a legutóbbi négy fordulóban négy döntetlennel négy pontot szerzett.

Az FTC többi leendő ellenfele közül hétvégén nyert a Dinamo Kijev – az ukrán fővárosban a Livji Bereg vendégeként 3–0-ra –, és hét forduló után veretlenül, hat győzelemmel és egy döntetlennel áll a tabella élén. Igaz, csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően.

A svéd bajnokságban 25 forduló után listavezető Malmö otthon nyert (a Mjallbyt győzte le 2–0-ra), a PAOK viszont otthon maradt alul az Arisszal szemben 1–0-ra. A januári riválisok közül a Frankfurt idegenben győzött (a Holstein Kielt verte 4–2-re), az AZ Alkmaar házigazdaként kapott ki 2–1-re az Utrechttől.

Eközben a Ferencvárosa friss igazolás Matheus Saldanha mesterhármasával győzte le a Groupama Arénában a Puskás Akadémiát. Érdekesség, hogy a brazil csatár a 63. percben, csereként lépett pályára, de így is főszerepet vállalt.

A Ferencváros további Európa-liga-menetrendje

2. forduló (október 3.)

3. forduló (október 24.)

4. forduló (november 7.)

5. forduló (november 28.)

6. forduló (december 12.)

7. forduló (január 23.)

8. forduló (január 30.)

(Ajánlókép: Photonews, Getty Images)

Rovatok