Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 24 millió forintra büntette a Ferencvárost az UEFA

2024. október 17., csütörtök 13:28

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága majdnem 24 millió forintos büntetést szabott ki a Ferencvárosra az Anderlecht vendégeként játszott szeptemberi Európa-liga-mérkőzésen történtek miatt – adta hírül az MTI.

Az UEFA közleménye szerint a magyar bajnok csapattagjainak (legalább 6 játékos és/vagy stábtag) „helytelen magatartásáért” kilencezer eurós (3,6 millió forint), a zöld-fehér szurkolók által a stadionban okozott károkért 10,5 ezer eurós (4,2 millió forint), a pirotechnikai eszközök használatáért pedig 40 ezer eurós (16 millió forint) pénzbüntetést lesz kénytelen megfizetni.

Az UEFA arra kötelezte a Ferencvárost, hogy 30 napon belül vegye fel a kapcsolatot az Anderlechttel a szurkolók által okozott károk rendezése ügyében.

A magyar bajnoki címvédő szurkolóit egy idegenbeli mérkőzésről kitiltotta az UEFA, de ezt a szankciót két évre felfüggesztették.

A Ferencváros az Európa-liga alapszakaszának első fordulójában 2–1-es vereséget szenvedett az Anderlecht vendégeként, majd Budapesten a Tottenham Hotspur nyert ugyanilyen eredménnyel. A harmadik fordulóban az FTC a francia Nice-t fogadja, a következő idegenbeli El-mérkőzése pedig a Dinamo Kijev ellen lesz.

A Ferencváros Európa-liga-menetrendje

3. forduló (október 24.)

korábbi eredmények

1. forduló (szeptember 25.)

2. forduló (október 3.)

később

4. forduló (november 7.)

5. forduló (november 28.)

6. forduló (december 12.)

7. forduló (január 23.)

8. forduló (január 30.)

Ön szerint hogyan végez a Ferencváros az Európa-liga főtábláján?

  • 2998
    A 25–36. hely között zár, ezzel véget ér a nemzetközi kupaszereplése.
  • 2899
    A 17–24. hely között végez, így nem kiemeltként folytatja a kieséses szakaszban.
  • 1240
    A 9–16. hely között zárva kiemeltként várhatja a nyolcaddöntőért rendezendő playoffkört.
  • 527
    Az első nyolc hely egyikén végezve rögvest nyolcaddöntőbe jut!

(Borítókép: Az FTC játékosai a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht – Ferencváros TC-mérkőzés végén a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én. A Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett. Elöl Kristoffer Zachariassen. MTI / Kovács Tamás)

Rovatok