Index Vakbarát Hírportál

Versektől lesznek hangosak a kisföldalatti állomásai

2021. május 3., hétfő 16:15

Neves művészek előadásában hallhatnak kortárs verseket az utasok egy héten keresztül a kisföldalatti állomásain. A kezdeményezés a Milleniumi Földalatti Vasút 125. évfordulója kapcsán valósul meg.

Csuja Imre, Für Anikó és Likó Marcell előadását is hallhatják azok, akik ezen a héten kisföldalattival közlekednek. A művészeket a Milleniumi Földalatti Vasút 125. évfordulója kapcsán kérték fel arra, hogy szavaljanak kortárs verseket, különleges élményben részesítve a szerelvényre várakozó utasokat. 

A BKV és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésében megvalósuló, Vers a peronon című kezdeményezés keretében május 3. és 9. között hallhatók majd a felkért művészek előadásai. Az irodalmi alkotásokat egy nap több alkalommal is bejátsszák majd a világörökség részét képező MillFAV állomásain.

A BKV mindig elkötelezett volt a történeti és szellemi értékeink megóvása és terjesztése mellett, ezért lehetőségeink szerint igyekeztünk a lehető legtöbb kulturális és művészeti kezdeményezés mellé állni. Az elmúlt időszakban nem volt módunk jubileumi eseményeinket a megszokott módon, személyesen ünnepelni, ezért is csatlakoztunk nagy örömmel az Aranyhíd Polgári Egyesület már több helyszínen is sikeres programjához, a Vers a peronon elnevezésű akcióhoz, amelynek célja, hogy a magyar kultúra részét képező versek minél több emberhez jussanak el.

− olvasható a BKV Zrt. honlapján.

A peronon az alábbi művekkel lehet majd találkozni:

Rovatok