Index Vakbarát Hírportál

Katalin hercegné könyveket rejtett el Nagy-Britannia közterein

2021. május 10., hétfő 17:17

A cambridge-i hercegné a Nemzeti Portré Galériával működik együtt, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket a pandémia idején.

Katalin hercegné, Vilmos herceg felesége közreműködött a Nemzeti Porté Galéria Hold Still című könyvének összeállításában, amely a pandémia fontos pillanatait eleveníti fel a tavalyi évről. 100 portré található benne, az eladott példányokból befolyt összeget pedig jótékony célra fordítják a készítők. Az akcióban 150 kötetet rejtenek el szerte az Egyesült Királyságban, amelyek közül néhányat maga a cambridge-i hercegné dugott el Nagy-Britannia közterein.

A hercegi pár hivatalos Instagram-oldalán videó is látható arról, ahogy a vörösbe öltözött Katalin elhelyez egy könyvet a Kensington-palota közelében.

Aki olyan szerencsés, hogy talál egyet az elrejtett példányokból, nemcsak a fotókat csodálhatja meg, de egy meglepetésben is részül: a hercegné ugyanis minden kötethez mellékelt egy levelet, aminek a sorait most már bárki elolvashatja, egy megtaláló ugyanis megosztotta a Twitteren.

Kedves megtaláló! A Hold Still című könyv egy fotódokumentáció olyan portrékból, amelyek a tavalyi Covid-19 miatti lezárások alatt készültek. A képek olyan kihívásokról mesélnek, amelyeket mind átéltünk, ugyanakkor viszont időnként rendkívüli módon össze is hoztak bennünket. (...) Ha egyszer végeztél a könyvvel, kérlek, add oda valakinek a társaságodból, hogy ő is élvezhesse. A legjobbakat kívánja, Katalin

– írja levelében a hercegné, hozzátéve, hogy büszke arra, hogy részese lehetett a projektnek.

Ami a könyvbizniszt illeti, úgy fest, nagy divat lett mostanság a királyi (és részben csak volt királyi) család tagjai közt. Meghan Markle nemrég fejezte be saját írását, amit egy apák napi vers ihletett.

(Borítókép: A várandós Katalin hercegné Észak-írországi látogatásán 2017 októberében, Belfastban. Fotó: Charles McQuillan / Getty Images Hungary)

Rovatok