Index Vakbarát Hírportál

Dupla sérüléssel is folytatná az Exatlont Somhegyi Krisztián

2021. május 14., péntek 12:47

A versenyző reménykedik abban, még visszatérhet a pályára, de nincs kizárva, hogy végleg búcsúznia kell Dominikától.

A Bajnok csapat hónapok óta legjobb statisztikájával rendelkező versenyzője, Somhegyi Krisztián összesen 98 versenynapot és megannyi győzelmet tudhat már maga mögött. Az Exatlon Hungary játékosa kézsérülése ellenére is vállalta a küzdelmet, hogy a piros csapatot támogatva ott lehessen a TV2 sport-realityjének véghajrájában, és a döntőig menetelhessen.

A bajnok nem kíméli magát, a szerda esti versenynapon viszont újra rásérült a kezére.

„Nagyon örültem, amikor hosszú idő után ismét futhattam, de lelkileg nagyon nehéz volt, hiszen tudtam, hogy milyen fizikai hátrányban vagyok a többiekkel szemben. Ez nagyon megterhelő és fárasztó, de végig próbáltam erős maradni, mert tudom, hogy a csapattársaim számítanak rám” – mondta Somhegyi Krisztián, hozzátéve:

Sajnos az eredeti sérülésből való visszatérés óta nem igazán találtam a helyemet, hogy ennek következtében történt meg a második sérülés, bármennyire próbáltam kizárni a fájdalmat. Próbáltam megóvni magamat, de egy futam közben ez nehéz feladat, nem tudtam elkerülni minden külső behatást. Nagyon sok energiát vett el tőlem tudat alatt, hogy a kezemre koncentráltam. Sajnos ezáltal jöttek hibák, amelyek ehhez az újabb sérüléshez vezettek.

A versenyző azt mondja, egyre jobban eluralkodnak rajta azok a gondolatok, hogy ezt már így nem fogja tudni folytatni, ennek ellenére még mindig küzdeni akar, és hisz abban, hogy pár nap múlva ismét visszatérhet a pályára.

Eddigi életemben soha nem adtam fel semmit, sem a sport terén, sem egyébként, úgyhogy ezt nem most fogom elkezdeni. Ez különbözteti meg egy átlagembert egy bajnoktól, egy bajnok sosem adja fel, jöhet bármilyen akadály, akkor is továbbmegy és küzd a végsőkig.

Az Exatlon Hungary péntek esti epizódjából kiderül, hogy sérült kézzel is versenyezhet-e, esetleg kényszerpihenő vagy végleges búcsú vár Somhegyi Krisztiánra.

Rovatok