Index Vakbarát Hírportál

Elmeorvosi vizsgálat dönthet Aurelio emberrablási ügyében

2021. június 9., szerda 11:57

A másodfokú tárgyaláson nem született ítélet a ValóVilág hatodik szériájának győztese, Caversaccio Aurelio emberrablási ügyében. A védelem szerint a valóságshow-szereplő olyan személyiségzavarban szenved, ami befolyásolhatta a bűncselekmény elkövetésében.

Ahogy korábban az Index is megírta, emberrablásért ítélték el Kecskeméten Caversaccio Aureliót, a 2014-es ValóVilág győztesét, aki első fokon négy év szabadságvesztést kapott. Az eset 2017 októberében történt, Aureliót egy gyerekkori barátja lopta meg, miután az egykori valóságshow-szereplő ittassága miatt elaludt egy bárban. Amikor Aurelio észrevette, hogy a kabátjából eltűnt 180 ezer forint, két társával egy dusnoki kocsmába ment, ahol a tolvaj tartózkodott. A vád szerint a tolvajt megverték, autóba tuszkolták, majd a nagyszüleihez vitték, mert azt állította, ott rejtette el a pénzt. Miután ezt nem találták meg, Bajára indultak, hogy Aurelio lakásán aláírassanak vele egy nyilatkozatot, amiben elismeri a tartozását. A férfit csak ezután engedték szabadon.

Az ügyben, melynek során a bíró szerint az önbíráskodás fajult emberrablássá, első fokon letöltendő börtönbüntetést kértek Aurelióra, miután korábban kábítószer-birtoklásért felfüggesztve 14 hónapra ítélték.

A másodfokú tárgyalást ma tartották a Szegedi Ítélőtáblán, ahova a Blikk tudósítása szerint Aurelio idegesen érkezett, a sértett viszont nem jelent meg a bíróságon. A lap azt írja, a vádlott jogi képviselője indítványt tett a bíróságon, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik korábban Aurelio elmeállapotát vizsgálták, a szakértői vélemény szerint ugyanis Aurelio kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és narcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik. A védelem szerint emiatt

fennáll a borderline személyiségzavar lehetősége, amely befolyásolhatta a vádlottat a bűncselekmény elkövetésében.

A bíróság végül helyt adott az ügyvéd indítványának, ami azt jelenti, hogy az ügyben csak szeptemberben lesz ítélet. A Blikk azt írja, Aurelio ennek hallatán zokogásban tört ki. 

A tárgyalás után telefonon kerestük Aurelio védőügyvédjét. Pokker Zoltán lapunknak azt a tájékoztatást adta, hogy az ügyfelével történt megállapodás alapján nincs felhatalmazva rá, hogy a mai tárgyalás kapcsán nyilatkozzon.

Rovatok