Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi István fia mindent tagad, szerinte az apja támadt rá

2021. június 21., hétfő 14:00

Szilágyi István fia továbbra is tagadja, hogy megölte volna az apját. A tárgyaláson részletesen is előadta a saját verzióját a tragikus napról.

Az Index beszámolt róla, hogy a rendőrség április elején lezárta a nyomozást Szilágyi István halálának ügyében, amelyet különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indítottak a színész ötvenéves fia, Sz. Péter ellen. A férfi a megalapozott gyanú szerint tavaly május 3-án reggel a XVII. kerületi otthonukban megölte nyolcvanhárom éves édesapját. A rendőrök megállapították, hogy a férfi hosszú perceken keresztül bántalmazta a színészt, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta és megtaposta a mellkasát. Az idős férfi végül a többszörös koponyatörés és sorozatos bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Sz. Pétert a gyilkosságot megelőzően már két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték édesapja bántalmazásáért. A Fővárosi Törvényszék a 2018. júliusi, másodfokú döntést ismertető közleménye szerint 10-15 alkalommal ütötte meg Szilágyi Istvánt, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. A színész ezután is kiállt a fia mellett, és a tárgyaláson igyekezett enyhébb büntetést elérni számára. A gyilkosság az ítélet után egy évvel történt.

A Fővárosi Főügyészség az Sz. Péterrel szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt április 19-én nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Indítványozták, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben ma délelőtt tartották a tárgyalást. A Blikk információi szerint a vád felolvasása után Sz. Péter nem ismerte el a bűnösségét. Vallomásában azt állította, édesapja támadt rá, elmondása szerint Szilágyi Istvánnak hisztérikus rohama volt,

ő pedig védekezett, ezért ütötte meg.

A férfi azt mondta, aznap este apja zajongására ébredt, azt hitte, valaki van a házban, ezért ment át a szobájába. Azt állítja, Szilágyi István ekkor támadt rá, a szemébe mart és fojtogatta, mert szerinte nem ismerte fel. Sz. Péter állítja, hogy ő csak védekezni akart, ezért felkapott egy tárgyat, és azzal ütötte meg az apját. Azt is állítja, hogy valaki ellökhette hajnalban, mert a fején hátul talált egy sebet, ami traumát okozhatott nála, ezért eshetett ki az emlékezetéből az a pár perc, amikor az apja a verés közben meghalt. Azt mondja, valaki elbújhatott a házban, és szerinte ez az az ember, aki leüthette, és az apját is ez az illető ölhette meg.

A tárgyalás októberben folytatódik.

Rovatok