Index Vakbarát Hírportál

Ha Paloznakra indul, legyen önnél pléd

2021. június 30., szerda 09:29

Ha valami igazán különlegesre vágyik, feltétlenül el kell látogatnia Paloznak jazzfesztiváljára, ahol minőségi borokat kóstolgatva lazulhat a Balaton-parton, miközben a nagyszínpad felől áradó muzsikát hallgatja a barátai társaságában.

A Paloznaki Jazzpiknik tényleg annak indult néhány évvel ezelőtt, aminek hívja magát: egy kellemes délutáni pikniknek hazai zenészekkel, a paloznaki Homola Pincészet boraival és pléden ülős, laza hangulattal. Utóbbi ugyan megmaradt, de minden más fesztiválméretűre duzzadt, és vált egy többnapos rendezvénnyé a Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában az évek során.

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, a cél pedig egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása volt, amely a tömegfesztiválok mellett egészen másfajta hangulatot teremtve kínál alternatívát. 

Paloznaki Jazzpiknik

A jazz műfajcsaládjának legnagyobb hazai és nemzetközi nevei mellett a gasztronómiára is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, kiemelt szerephez juttatva a helyi termelőket. Bár ma már jóval nagyobb, a piknikhangulatot megőrizte a rendezvény: a falu melletti nagyszínpadnál

napközben plédeken pihennek, este pedig a füvön táncolnak a látogatók. 

A Paloznai Jazzpiknik egyediségével felírta magát a Balaton legjobbjainak ötvenes listájára, amelynek szereplőit a MOL Nagyon Balatonnal együttműködésben mutatja be az Index a nyár folyamán. 

(Borítókép: Best of Balaton)

Rovatok