Index Vakbarát Hírportál

Kevin Hart rendesen odatette az elmúlt két évet

2021. július 6., kedd 11:56

Ma ünnepli 42. születésnapját mindenki mókamestere, aki az utóbbi időben igencsak megtolta színészi karrierjét. Hülyülés helyett dráma, lazulás helyett katonai kiképzés. De hogyan lett Kevin Hart poéngyárosból komoly színész?

Kevin Hartot minden generáció máshogy ismeri. Van, aki mémként emlékszik rá, van, aki komikusként, és olyan is, aki vígjátékok színészeként vagy épp sehogy. A mostanra komoly színésszé avanzsált Hart azonban nagy utat járt be, ezt pedig senki nem veheti el tőle.

A philadelphiai születésű férfi gyerekkora nem volt könnyű. Apja drogfüggő, börtönviselt ember volt, így őt és testvérét, Robertet az édesanyjuk nevelte fel. A rossz minta ellenére Kevin nem züllött el, becsületesen tanult, érettségi után főiskolára ment. Stand-uppal szeretett volna foglalkozni, karrierje azonban nehezen indult be, így kezdetben cipőeladóként kereste a kenyerét. Előfordult, hogy amikor színpadon állt, a közönség kifütyülte, így időbe telt, míg rátalált a saját hangjára. Végül egy veterán komikus, Keith Robinson vette a szárnyai alá és tanította meg neki, hogy ha sikeres akar lenni, magát kell adnia, nem másokat utánoznia.

Hart meg is fogadta mentora tanácsát, ami meghozta neki az áhított sikert. Sorra kezdte nyerni az amatőr stand-up-versenyeket, ekkor még Lil Kev vagy Lil Kev The Bastard (azaz fattyú) néven futott. Első tévés szerepét Judd Apatow Undeclared című sorozatában kapta, majd a Sodródás című vígjátékban debütált kvázi színészként 2002-ben. Ezután sorra jöttek a szerepek, amelyek mellett a stand-upokat sem hanyagolta. Több fellépését is felkapta a mémkultúra, egyik leghíresebb ilyen megmozdulása a „bámuló nagypapa” volt.

Kevin Hart olyannyira felkapott lett, hogy egyszer csak az ölében landolt az a megtiszteltetés, hogy felkérték a 2018-as Oscar-gála házigazdájának. A színész-komikussal madarat lehetett volna fogatni, elmondása szerint az egyik legnagyobb álma vált valóra – illetve vált volna, ha nem léptek volna elő az eltörléskultúra elkötelezett harcosai. Elmondása szerint egy teljes napon át sem fürödhetett a dicsőségben, ugyanis az újságok címlapján már nem az szerepelt, hogy Kevin Hart lesz a gála házigazdája, hanem az, hogy egy homofób férfi vezeti majd az Oscar-díjátadót. Tíz évvel korábbi Tweet-bejegyzések kerültek ugyanis elő, amelyekben a színész valóban nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélt a meleg közösség tagjairól.

Hé, ha a fiam hazajönne, és elkezdene játszani a lányom babaházával, eltörném a feje fölött, és azt mondanám, elég ebből a buziságból

 – hangzott a szellemesnek szánt posztok egyike, amelyet Hart azóta törölt, de többek között az Into More megőrizte az utókor számára.

A színész a botrány kirobbanása után közvetlenül azt gondolta, a legjobb az lesz, ha nem foglalkozik a dologgal, hiszen már korábban bocsánatot kért, és amúgy is rengeteg dolog változott azóta, ő is fejlődött, már nem viccel hasonlókkal. A szalagcímek azonban egyre nagyobbak lettek, és az internet is hőbörgött, így, bár nehéz szívvel, de visszalépett az Oscar-gálán való házigazdáskodástól.

Meghoztam egy döntést, miszerint visszalépek az idei Oscar-gála vezetésétől. Azért teszem ezt, mert nem akarom megzavarni ezt az estét, amelyen olyan sok csodálatos tehetséget ünneplünk. Tisztelettel elnézést kérek az LGBTQ-közösség tagjaitól is múltbeli érzéketlen szavaimért

– írta 2018 decemberében.

Hart egyébként erről később Ellen DeGeneres műsorában is beszélt, ahol kissé sértődötten jelezte, hogy egy évtizeddel korábbi bűnért ítélte vezeklésre az internet. Kiemelte, amellett, hogy újra bocsánatot kért, tisztelettudóan félre is állt. Érdekesség, hogy nemrég Chrissy Teigenbe is múltbéli gonoszkodásai miatt álltak bele, mire szinte minden üzleti partnere kihátrált mögüle, így Hart akkoriban még, mondhatni, jól járt.

A csalódott visszalépés után azonban újabb pozitív mérföldkő következett. A színész ugyanis forgatni kezdett az Apaság című filmhez – ami jócskán elcsúszott a tavalyi pandémia miatt, ám végül megérte várni a júniusi debütálására. Kevin Hartnak ugyanis karrierje eddigi legkomolyabb szerepét sikerült hoznia. Bár a jól megszokott komédiázás helyett valódi drámában részesültek a nézők, senki sem bánta, hogy kedvencük teljesen új arccal került képernyőre. A történet kissé Ben Affleck és Jennifer Lopez Apja lánya című filmjére hajaz, amelyben a főszereplő felesége meghal, ő pedig egyedüli szülő marad, aggódva azon, hogyan nő fel a feladathoz. Ahogy Ben Affleck karaktere, úgy az övé is kellőképpen megérik az apaságra, boldoggá téve nemcsak a filmbeli családot, de a nézőket is.

Azt ugyan nem tudni, hogy a soron következő, Borderlands-videojáték-sorozat alapján készülő filmje mikor landol a mozikban, Hart úgy véli, ha a mozi meghozza a várt sikert, belátható időn belül készülhet belőle második és harmadik epizód is. A színész egyébként több nagy név mellett Jamie Lee Curtisszel érkezett Budapestre, ahol a mozi bizonyos jeleneteit forgatták. Hart jó pár fotót is lőtt a magyar fővárosból, a családjával például a Parlament előtt is pózolt.

Ami pedig a filmet magát illeti, a színész a munkálatoknak és az élményeknek is szentelt egy félmeztelen fotóval ellátott bejegyzést, amely mellől a karakterszámot sem sajnálta:

Közeledve a Borderlands végéhez, őszintének kell lennem. Teljesen le vagyok taglózva attól a munkától, ami itt folyt Budapesten. Az elejétől a végéig, a stáb, a színészek, a produkciós csapat és a stúdió is csillagos ötöst ér. Ez a film elképesztően különleges és váratlan lesz

– írta posztjában.

Hart egyébként keményen készült is Roland szerepére. A Collidernek elmesélte, hogy teljes gőzzel vetette bele magát az akcióba, így hülyéskedésnek nem lehet helye. Az elvárások sem voltak hétköznapiak, a színész azonban feltalálta magát, és mindent vitt.

A rendező azt mondta, Kevin, ha azt mondod, hogy kellőképpen fel tudsz készülni, és kirúgod az ajtót, te vagy az én emberem. Szóval nekivágtam, haditengerészekkel edzettem, szereztem egy pár igazán jó fegyvert, és kikupáltam magam a közelharcban is

– mondta a lapnak, hasonlóképpen méltatva a stábot, mint korábbi Instagram-bejegyzésében.

Az elmondottak szerint tehát nem csak a játék rajongóinak tetszhet a film, amely jócskán tartogathat még meglepetéseket a mozikedvelők számára. Az Instagramon már elérhető a marketingcélból készült profil, amelyen egyelőre a szereplők sziluettjét lehet megtekinteni.

Ami a színészt illeti, rajongóinak biztosan nem kell amiatt aggódniuk, hogy nem töltené ki a műsoridőt addig, amíg moziba kerül az új filmje. Belekezdett egy klasszikus autókkal kapcsolatos projektbe, emellett pedig azon hírességek egyike, aki kvázi fényképes naplóként használja az Instagramját, így napról napra tartja a kapcsolatot követőivel. Szívesen avatja be a világot a családi életébe is, megmutatta például, hogy a lánya most tanul vezetni. Ennek fényében valószínűleg ma esedékes születésnapjáról is szolgáltat majd egy kis fotóanyagot, elvégre egyszer lesz az ember 42 éves!

(Borítókép: Kevin Hart. Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / Getty Images Hungary)

Rovatok