Index Vakbarát Hírportál

Különös coming out Jordán Adéltól

2021. augusztus 6., péntek 17:30

Különös hagyománya a 2003-ban végzett Máté Gábor–Horvai István-osztálynak, hogy minden évben színpadra állítja az osztályba járók életét. Augusztus 5-én mutatták be a Jordán Adél című előadást, amely a Lázár Kati–Jordán Tamás házaspár lányának életét viszi színpadra.

Ennek egyik jelenetében „a Székely Krisztát – a Katona József Színház rendezőjét – alakító színész odaáll a Lázár Katit játszó színész elé, hogy elmondja neki: amióta egymásra találtak Adéllal, ők ketten őszintén szeretik egymást” – hívta fel a mondatra a figyelmet a Telex a hvg elemző leírásából.

Ugyancsak a portál jegyzi meg, hogy nem volt előkészítetlen a terep, hiszen Veiszer Alinda műsorában Jordán Adél utalt arra, hogy „körülbelül egy, másfél héten belül megtörténik”, „beleáll” a melegeket ért gyűlölethullámba, és a saját életéről fog beszélni.

Úgy tűnik, élt is az ígéretével, a coming outot különleges környezetbe helyezte, de a környezet akár meg is kérdőjelezheti a vallomás valóságtartalmát, a fikció és a valóság a színpadon olykor vékony jég. Jordán az előadással kapcsolatban mindenesetre hangsúlyozta, örül, hogy az ő életét dolgozta fel utolsóként az osztály, mert most érzi azt, hogy készen áll az életét színpadra alkalmazni.

A színésznő magánéletéről az tudható, hogy öt évig élt együtt Fenyő Iván színésszel. Férje Keresztes Tamás színművész volt, akivel 2020 januárjában jelentették be szakításukat. Házasságukból egy fiúgyermek született.

Székely Kriszta rendezőt sikerült elérnünk telefonon, aki egyelőre nem kívánt reagálni a velük kapcsolatban megjelent értesülésre.

(Borítókép: Jordán Adél. Fotó: Zih Zsolt / MTI)

Rovatok