Index Vakbarát Hírportál

Televíziós Újságírók Díja: Ördög Nóra és Till Attila is a jelöltek között

2021. augusztus 11., szerda 09:40

Bejelentették a Televíziós Újságírók Díja jelöltjeit. A vezető televíziós szakújságírókból álló zsűri közzétette a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét. 2020 „Legjobb női műsorvezetője” lehet D. Tóth Kriszta, Lilu vagy Ördög Nóra, „Legjobb férfi műsorvezetője” Istenes Bence, Stohl András vagy Till Attila. Zsűritagként díjazhatják Bereczki Zoltánt, Gáspár Lacit és Rácz Jenőt is, de díjat kaphat Borbély Alexandra, Rujder Vivien, Nagy Zsolt és Scherer Péter is.

A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeket. 2021-ben a napi sorozatokat is díjazzák, így összesen tizenkettő kategóriában hirdetnek győztest. 

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személyiség került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin, a Telex és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából áll. A kategóriák nyerteseit a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén hirdetik ki szeptember 8-án.

Díjra esélyesek a 2020-ban képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású showműsor

Vetélkedő

Reality

Talkshow

Zsűritag

Női műsorvezető

Férfi műsorvezető

Heti sorozat

Napi sorozat

Színésznő

Színész

Mellékszereplő

Rovatok