Index Vakbarát Hírportál

Orlando Bloom anno kis híján kerekesszékbe került

2021. augusztus 31., kedd 11:50

A színész a '90-es évek végén három emeletet zuhant, a baleset után pedig kétségessé vált, lábra állhat-e még valaha. Miután felépült, két végén égette tovább a gyertyát, néhány hónap után azonban lehiggadt, és átértékelte az élethez való hozzáállását.

Orlando Bloom életének egyik legszebb időszakát éli, kislánya egy évvel ezelőtt született. Daisy Dove Bloomot ugyan a rajongók nemigen láthatják, a büszke apuka rengeteg időt tölt vele, Katy Perry párjaként pedig új hobbija is lett, már-már az új Ryan Reynolds–Blake Lively párosként is emlegethetnék őket.

A Reynolds házaspár messze földön hírhedt arról, hogy oda-vissza szívatják egymást a közösségi oldalakon. Erre Blommék is rászoktak az utóbbi időben: a színész egy ízben kommentben jelezte az énekesnőnek, hogy elfogyott a tej, majd amikor sellőként köszöntötte őt anyák napján, Katy Perry csupán teát kívánt hozzászólása szerint. A sok móka mellett azonban időnként megemlékeznek sorsfordító élményeikről is.

Orlando Bloom több mint két évtizeddel ezelőtt komoly baleset szenvedett. Három emeletet zuhant, és súlyosan megsérült a gerince, így felmerült az is, hogy talán sosem lesz képes lábra állni.

A balesetemig nem volt egészséges megbecsülésem az élet vagy a halál felé. Afelé, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek. Aztán négy napon keresztül szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy talán egész életemben tolószékben fogok ülni. Gondolatban sötét helyekre mentem, és felfogtam, hogy vagy felkelek, vagy nem. Az orvos elmondta, hogy nem tudja, milyen súlyosan károsodott a gerincvelőm. Emlékszem, ahogyan mondta, én pedig a plafont bámultam. Sosem bámultam még így a plafont korábban. Elmerengtem, hogy talán egész életemben ezt fogom csinálni

– mondta korábban a GQ magazinnak Perez Hilton szemléje szerint.

Miután a színész felépült, egész más irányba fordult, mint sokan hinnék. Még rajta volt a háttámasza, de ezerrel bulizott, és őrült gyorsasággal vezetett, mintha nem lenne holnap. Elmondása szerint ezt nem azért tette, mert menőnek tartotta mindezt, csupán élvezte, hogy vékony jégen járhat. Beletelt néhány hónapba, amíg rájött: ez az ő élete, amit nem akar tönkretenni.

Erre az időszakra emlékezett a minap Bloom két 23 éves fotóval. Mint írja, a képek három hónappal azután készültek, hogy életveszélyes sérülést szerzett, és nem sokon múlt, hogy megmenekült a haláltól, majd a bénulástól.

Hálás vagyok a végtagjaimnak, hogy engedik feszegetni a határaimat, így borotvaélen táncolhatok – már biztonságosabban

– írta bejegyzése mellett a színész.

A poszthoz egyébként Katy Perry és Bloom volt neje, Miranda Kerr is hozzászólt. Párja nemes egyszerűséggel szerelméről biztosította, míg exfelesége azt írta neki, büszke rá.

(Borítókép: Orlando Bloom 2015 decemberében. Fotó: Jemal Countess / Getty Images Hungary)

Rovatok