Index Vakbarát Hírportál

Diana hercegnő a válása után Hollywoodba akart költözni a fiaival

2021. szeptember 1., szerda 20:15

A néhai hercegnő szerette volna fiai oldalán folytatni az életét, de nem az Egyesült Királyságban. Kaliforniába vágyott, ahol filmrendezői babérokra tört volna. Mint ismert, végül nem sikerült beteljesítenie az álmát.

Tegnap volt huszonnégy éve, hogy Diana hercegnő autóbalesetet szenvedett Párizsban. Mellette utazott szeretője, Dodi Fayed, akivel a lesifotósok tömegét szerették volna elkerülni – ez lett azonban a végzetük. Sofőrjük ugyanis a kerülőúton elveszítette az irányítást a kocsi felett, és belecsapódott egy betonoszlopba. A walesi hercegné szerelme már a helyszínen életét vesztette, Diana a kórházban halt bele a sérüléseibe. Hogy mindez a véletlen műve-e, azóta sem tudni. 

Diana halála körül számtalan teória kering, ezek közül viszont már egyik sem hozza vissza a néhai közönségkedvencet. Életrajzírója, Stewart Pearce szerint azonban a hercegnőnek komoly tervei voltak, amelyben fiainak is szerepet szánt.

Pearce a keserű évforduló alkalmából árulta el a Daily Mailnek, hogy Diana hollywoodi karrierre vágyott. Kevin Costner fel is kereste, hogy készítsék együtt a Több mint testőr című filmet, ám ő nem színésznőként, hanem a kamera mögött szeretett volna szerencsét próbálni. Halála előtt azt tervezte, hogy fiaival Malibuba költözik, ahová egyiptomi párja, Dodi Fayed is velük tartott volna.

Stewart Pearce 1995-től tanácsadóként állt Diana mellett. Abban segítette a hercegnőt, hogy még magabiztosabban állhasson a publikum elé, többek között a hanglejtését illetően is hasznos tippekkel látta el. Mivel baráti viszony alakult ki közöttük, Lady Di elmondta neki, milyen álmot dédelget: szinte mindennél jobban szerette volna, hogy összejöjjön három nagy mozis produkció, amelyek jótékonysági ügyeket mutattak volna be. Pearce elmondta, hogy Dianával egy csokor nívós film készülhetett volna, ha valóban lett volna lehetősége szerencsét próbálni Hollywoodban.

Ami Vilmos és Harry költöztetését illeti – bár utóbbi végül tényleg az Egyesült Államokban kötött ki –, a brit királyi családnak valószínűleg lett volna egy-két szava ahhoz, hogy Diana egy másik kontinensre akarja áttenni a trónörökös székhelyét – amit állítólag éppen azért szorgalmazott annyira, mert az USA-ban nincs osztályrendszer, így a fiai sokkal kisebb nyomás alatt nőhettek volna fel. A terve ugyan nem valósult meg, az viszont biztos, hogy egészen másként alakult volna a hercegek sorsa és kapcsolata, ha édesanyjuknak valóban sikerült volna elköltöztetni őket az Egyesült Királyságból.

Ami Vilmost illeti, az idősebbik herceg a napokban beszédet tartott, amelyben többek között elmondta, hogy Skóciának mindig lesz helye a szívében, ugyanis ide kötik a legboldogabb emlékei, és egyúttal a legszomorúbb is: Balmoralban tartózkodott, amikor elmondták neki, hogy az édesanyja maghalt – írta meg Perez Hilton.

E fájdalmas emlék mellett azonban van egy hatalmas öröm is, mert itt, Skóciában találkoztam először Katalinnal. Nem is kell mondanom, hogy az a vidék, ahol először találkozol a jövendőbeli feleségeddel, igazán különleges helyet foglal el a szívedben

– mondta a herceg, hozzátéve, hogy tudja, a gyermekei is meg fogják érteni, miért olyan fontos a szüleik számára Skócia.

(Borítókép: Diana hercegnő. Fotó: Tim Graham Photo Library / Getty Images)

Rovatok