Index Vakbarát Hírportál

Rúzsa Magdolna énekli a kézi-Eb hivatalos dalát

2021. október 5., kedd 11:22

A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság hivatalos dalát Rúzsa Magdi énekli majd – olvasható a szervezők közleményében. A Fight című nótát hamarosan a közönség is megismerheti.

Az Európa-bajnokság január 13-án, éppen 100 nap múlva kezdődik Budapesten, Szegeden és Debrecenben, illetve Szlovákiában. Mint kiderült, a torna hivatalos dalát Rúzsa Magdolna, Máté Péter-díjas, kétszeres Fonogram és Artisjus-díjas énekesnő énekelni majd. A Fight című angol nyelvű dal – melyet Szakos Krisztiánnal közösen szereztek – novemberben debütál.

Nagy megtiszteltetésnek éltem meg a felkérést, hiszen nem mindennap ír az ember dalt egy ekkora sporteseményre. Szakos Krisztiánnal szereztük ezt a dalt is, mint a többi jellegzetes Magdi-slágert. A célunk az volt, hogy egy olyan dal szülessen, amit egyébként is rádiókba szánnánk. Az, hogy közben még egy ilyen jelentős esemény himnusza is lesz, csak hab a tortán. Örömteli munka volt, nagy kihívás, szerencsére gördülékenyen és gyorsan tudtunk haladni, a végeredményt pedig nagyon szeretjük

– mondta az énekesnő, hozzátéve: a dal írásánál folyamatosan előttük lebegett a nagy mérkőzések hangulata, ezt az érzést próbálták becsempészni. Azt is elárulta, mivel angolul sokkal nehezebb dalt írni, segítséget kért, hogy hiba nélküli, tökéletes kifejezések hangozhassanak el majd az említett nótában.

Az EHB 2022 Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Barbara elmondta, olyan énekest szerettek volna választani, aki a személyiségével több embert is meg tud mozgatni, és akinek a dalát mindenki magáénak érezheti. Úgy véli, Rúzsa Magdolnával remek előadóra tettek szert.

Rovatok