Index Vakbarát Hírportál

Tina Turner bombaüzletet kötött, de ez a dalaiba került

2021. október 7., csütörtök 18:08

Megvált dalai jogdíjától Tina Turner – írja a BBC. Úgy tudni, hogy a Rocknagyi minden dalának – köztük az olyan slágereknek, mint a The Best vagy a Nutbush City Limits – a jogdíját eladta a BMG lemezkiadónak.

A hírek szerint ötvenmillió dollárt kapott értük.

A BMG a jogdíjak mellett megvásárolta Tina Turner nevének és képeinek használati jogait is, amelyeket a jövőben kereskedelmi célokra is bevethet. Mindemellett a dalok forgalmazója továbbra is a Warner Music marad. 

Tina Turner közleményében azt írta: bízik abban, hogy a zenéje „megbízható kezekben” lesz a lemezkiadónál. Hartwig Masuch, a BMG igazgatója pedig azt mondta: megtiszteltetés, hogy ők kezelhetik a jövőben Tina Turner zenéjét, amelyet világszerte százmilliók hallgatnak. Ismertette azt is, hogy a jövőben

új közönségekkel szeretnék megismertetni a Rocknagyi dalait, többek közt az online zenés és közösségi médiás platformok – például a TikTok – igénybevételével. 

A 81 éves sztár összesen tizenkét Grammy-díjat nyert, és idén októberben egyedülálló előadóként bekerült Rock&Roll Hall Of Fame-jébe (1991-ben Ike Turnerrel párként már felvették őket ide). A Rocknagyi idén márciusban egy dokumentumfilmet is kiadott, és akkor azt mondta, hogy az volt az utolsó nyilvános szereplése.

Rovatok