Index Vakbarát Hírportál

Jogerősen börtönre ítélték az UFO együttes egykori frontemberét

2021. október 12., kedd 11:27

Jogerősen két év börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélték az UFO együttes egykori frontemberét nők futtatása miatt.

Az ítéletről Medveczky Gábor fővárosi fellebbviteli főügyész tájékoztatta kedden az MTI-t. Közleményében azt írta, a Fővárosi Ítélőtábla a kerítés, csalás és kitartottság miatt tavaly novemberben hozott elsőfokú ítéletet a napokban azzal a kiegészítéssel hagyta helyben, hogy mintegy 2,7 millió forint összegre vagyonelkobzást is elrendelt az elsőrendű vádlott, a volt popénekes ellen.

A vádirat szerint V. Zsolt két társával 2010 és 2011 között hirdetések és személyes kapcsolatok útján egy svájci bordélyba magyar nőket közvetített és utaztatott ki. A bordély vezetője jutalékot fizetett ezért, emellett a volt énekes a nőktől havi díjat, valamint a prostitúcióból származó jövedelmükből részt is kért és kapott.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott három ügyfelétől megtévesztéssel milliós összegeket vett át, amelyeket befektetni ígért, de magára és az együttesre költött.

Ahogy korábban az Index is megírta, a Fővárosi Törvényszék V. Zsolt ügyében tavaly novemberben született meg az elsőfokú ítélet, ami két év börtön és hárommillió forint pénzbüntetés volt. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség márciusban indítványozott súlyosbítást az ügyben, az ügyész a vádlottak esetében a szabadságvesztés időtartamának növelése érdekében fellebbezett. A volt popénekes és védője felmentésért és enyhítésért, egykori szexmunkás bűntársa pedig enyhítésért és a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alóli mentesítésért fellebbezett akkor. 

Az UFO együttes egyébként az ezredforduló környékén volt aktív, legismertebb számaik a Szerelemdoktor, a Tarzan, az Akarok egy férfit, a Karibi party és a Napolaj voltak. 

Rovatok