Index Vakbarát Hírportál

Emily Ratajkowski anyját anno teljesen lázba hozta, hogy 12 éves lányát dögösnek találják a férfiak

2021. október 14., csütörtök 14:16

A 30 éves modell mára átértékelte a szépséggel szerzett hatalom fogalmát.

Hamarosan megjelenik Emily Ratajkowski életrajzi könyve, a My Body. A 30 éves modell napjainkban az egyik legnépszerűbbje a szakmájának, írásából azonban kiderül, hogy a csillogást nem ingyen kapta.

Október elején kijött egy részlet a könyvéből, amiben azzal sokkolta a publikumot, hogy Robin Thicke, a Blurred Lines című sláger énekese szexuálisan zaklatta őt, amikor együtt dolgoztak a zeneszám klipjének forgatásán. Sorai szerint Thicke hátulról megmarkolta a melleit, amiért a klip rendezője erélyesen rá is kiáltott a férfira, aki állítólag bocsánatot kért.

A modell memoárjából a napokban újabb esszé jelent meg a New York Post oldalán. Ratajkowski vallomása szerint már nagyon fiatalon azon kapta magát, hogy akkor érzi leginkább a szülei szeretetét, amikor gyönyörűnek nevezik. Hamar világossá tették ugyanis számára, mennyire boldoggá teszi őket a szépsége, ami miatt idő előtt arra biztatták, hogy modellkedjen. Mint írja, az édesanyját teljesen lázba hozta az, hogy 12 éves lánya szexuális vonzalmat ébreszt a férfiakban.

Sosem felejtem el azt az arcot, amit akkor vágott, amikor elsétáltál mellette! Megfagyott mozgás közben, és tátva maradt a szája

– mondta a lányának annak idején Kathleen Balgley, Ratajkowski pedig nem tudta hová tenni, miért kellene ennek örülnie.

Az első fotózása egyébként a zokogásig megrémisztette. Azt mondták ugyanis neki, hogy az arcát fogják fényképezni, az angol nyelvben azonban erre a headshot kifejezést használják, a kislány pedig azt hitte, tűket szúrnak majd a fejébe. Mindez jól mutatja, mennyire fiatal volt még.

Mint írja, már általános iskolában megkezdődött a szexualizálása, emlékei szerint egy tanára meg is érintette a melltartóját. 14 évesen már rendszeresen modellkedett, egy ízben pedig fültanúja volt, amikor egy castingügynök azt mondta róla a fotóit nézve:

Na, ez az a nézés. Ebből tudod, hogy ez a lány meg lesz baszva.

Az elhangzottak után elvörösödött, és nem értette, miért kellene erre büszkének lennie.

Ahogyan idősödött, Ratajkowski karrierje egyenesen ívelt felfelé. Magazinok címlapján kapott helyet, zenei videókban és filmekben szerepelt, köztük Ben Affleck oldalán a Holtodiglan című thrillerben. A siker mellett azonban azt is megtapasztalta, hogy bár abban a hitben élt, hogy a szépségével uralja a férfiakat, valójában éppen ő volt az, akiből nyerészkedtek.

Soha nem jutott eszembe, hogy azok a nők, akik hatalmukat a szépségből szerezték, adósok lennének azoknak a férfiaknak, akiknek a vágya eleve megadta nekik ezt a hatalmat. Valójában azok a férfiak voltak az irányítók, nem a nők, akikért a világ epekedett

– írja a modell, aki azóta belátta, hogy az a bizonyos hatalom, amit magáénak érzett, valójában mennyire korlátozott, sőt. Mint mondja, szerinte minden nő hatalma korlátozott, aki úgy lett sikeres, hogy „egy olyan dolog lett, amit nézni kell”.

Emily Ratajkowski egyébként korábban is keveredett már összetűzésbe amiatt, hogy egy illető kihasználta a modell testét. Még a Blurred Lines című klipben való debütálása előtt történt, hogy Jonathan Leder vulgáris fotókat készített róla, állítása szerint pedig a munka során nemi erőszak is történt.

Elmondása szerint éjszaka volt a fotózás, Leder otthonában. Megvacsoráztak, majd nagy mennyiségű alkohol is elfogyott. A fényképek elkészítése után a modell igen zavarban volt, és összedörzsölte a lábfejeit – ezt szokta tenni, amikor izgul. Eközben véletlenül hozzáért Lederhez, aki megjegyezte, hogy ez milyen jó érzés volt számára, és a modell nemsokára a férfi ujjait érezte a testén belül. Ratajkowski azt mondta, nagyon fájt neki, amit a fotós tett vele, ezért megfogta a férfi csuklóját, és erővel eltávolította magától a kezét. A dolog ennyiben maradt, Leder elment egy másik szobába, Ratajkowski pedig ott aludt a helyszínen, majd másnap reggel úgy tettek, mintha semmi nem történt volna, mielőtt a modell távozott a lakásból. Az elkészült képek közül az ízlésesek megjelentek a magazinban, majd Leder akkor vette elő a többit, amikor Ratajkowski világhírű lett. A férfi weboldalára kattintva egyébként továbbra is látható annak a könyvnek a reklámja, ami a már említett, meglehetősen vulgáris fotókat tartalmazza, Ratajkowski tiltakozásának ellenére. A fotós egyébként tagadja, hogy molesztálta volna a modellt.

(Borítókép: Emily Ratajkowski 2018. március 3-án. Fotó: Matt Winkelmeyer / Getty Images)

Rovatok