Index Vakbarát Hírportál

Még mindig nem tudni, hogy Friderikusz sajtósa férfi-e vagy nő

2021. november 9., kedd 14:12

Miután Friderikusz Sándornak bocsánatot kellett kérnie a levelezésében szereplő aláírások miatt, most az kelt újabb botrányhullámokat, hogy sajtósát is hol így, hol úgy hívja, még azt se lehet tudni, hogy az illető férfi-e vagy nő.

Porkoláb Zsuzsa, a Friderikusz Produkció állítólagos titkárnője, akinek néhány nappal ezelőtti üzenetei kísértetiesen hasonlítanak a műsorvezető stílusára, pár napja még egy üzenetben azt írta, hogy a kiflitolvajos nyilatkozatot egy kolléganője adta a Blikknek. Ez viszont ellentmond a showman legutóbbi nyilatkozatának, amelyben egy külföldi férfi sajtóst emlegetett.

Media1 kiderítette, hogy ez a névpóker közel sem előzmény nélküli. Friderikusz első ilyen kétes ügyére 1985-ben derült fény, amikor Chrudinák Alajos televíziós újságíró aláírását hamisította egy hivatalos dokumentumra annak érdekében, hogy egy könyve megjelenhessen.

Az 1990-es években pedig hétről-hétre önmagáról és pályatársairól szóló cikkeket adott le álnéven a Szuper Pszt című pletykalapnak, ahol egyrészt önmagát fényezte, másrészt pályatársait bírálta az álnév mögül. Az újság akkori főszerkesztője szerint szükség esetén tanúk is igazolni tudják a történteket. Valencsik Ferenc ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy Friderikusz beperelné, mivel jogvégzettként tudnia kell, hogy elveszítené a pert.

(Borítókép: Friderikusz Sándor 2016. szeptember 27-én. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok