Index Vakbarát Hírportál

Akár börtönbüntetést is kaphat az énekesnő, aki levizelte a rajongóját

2021. november 17., szerda 15:38

Eljárás indult a Brass Against énekesnője, Sophia Urista ellen, aki a zenekar egyik koncertjén a színpadon fekvő rajongójára vizelt.

Nem mindennapi esemény történt nemrég a Daytona Beach-i Welcome to Rockville fesztiválon. A Brass Against zenekar koncertjén ugyanis az együttes énekesnője, Sophia Urista egy dal előadása közben letolta a nadrágját, majd egy, a színpadon fekvő rajongó arcára vizelt. Az együttes többi tagját is meglepte a dolog, Twitter-oldalukon később azt írták, ilyesmi nem fog többet előfordulni a koncertjeiken.

A Daytona Beach-i rendőrség szóvivője, Messod Bendayan elmondta: érkezett egy üzenet a rendőrség közösségi oldalára, amelyben egy szemtanú beszámolt a történtekről. A szóvivő válaszában azt javasolta, hogy tegyenek feljelentést az ügyben, ami azóta meg is történt.

A floridai törvények értelmében ugyanis akár egy évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik azt, aki közszeméremsértést követ el, vagy ezer dollár (322 ezer forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezhetik.

Azóta a fesztivál szervezői is megszólaltak, a Daytona Beach News-Journal nevű lapnak azt mondták:

természetesen nem tartják elfogadhatónak a történteket, és ezt az érintett zenekarral is közölték, sőt a fesztivál összes többi fellépőjével is beszéltek az esetről.

A szervezők ugyanis egyáltalán nem szeretnék, ha ilyesmi a jövőben újra előfordulna.

Rovatok