Index Vakbarát Hírportál

Ők lesznek az X-faktor döntősei

2021. december 12., vasárnap 05:56

Kocsis Paulina, Ferenczi Kamilla és a rapper Alee jut tovább a jövő heti döntőbe.

Nem lehet az Omegáról, illetve a napokban tragikusan elhunyt Kóbor Jánosról nem megemlékezni, egy dal erejéig ez a műsor kezdetén meg is történik. Gáspár Laci kezdi a Gyöngyhajú lány refrénjét énekelni. Ezután megtudjuk, ebben az adásban változás lesz, egy versenyző egymás után adja elő két dalát, először a duettet, aztán rögtön a szólót. 

Kocsis Paulina nyitja az adást példaképe, Geszti Péter egyik nagy klasszikusával, úgy tűnik, az örök fiatal Geszti élvezi a közös munkát. A Ma úgy vagyok, hogy jól vagyok című dal pár hangja után azonnal konstatáljuk, az eredeti verzió Kozma Orsival, Váczi Eszterrel és Behumi Dórival sokkal meggyőzőbb. Kocsis Paulina személyében Geszti új partnere nem született meg. (Már ha erre lenne igény.) Egyéni produkciója már jobban tetszik a zsűrinek, szerintük ezzel megmutatta, ki is ő valójában. Négy igent kap, ezzel széket. 

Mehringer Marcell Lábas Vikit kapja duettpartnerének, öltözetük feketéje és kékje passzol. Puskás Peti azért Marci felszabadultsága ellenére is kihallja a hamis hangokat. Szólójáról, melyben sokszor nincsenek helyén a hangok, a Keresem a szót, keresem a hangot című Illés-sláger jut eszünkbe. Három nemmel, egy igennel nem kap széket. 

Magaslatok, mélypontok

Ferenczi Kamilla Tóth Verát kapja duettpartnernek, karácsonyi dalt adnak elő. Kettősük hiteles, ez az első professzionális, ízléses produkció, daluknak hinni lehet. Amit Kamilla szólónak választ, már nem egy jó dal, így ez a produkció már nem sikerül annyira, nincs benne az a plusz, amitől élvezhetővé válna. Négy igennel széket kap, innentől kezdve tehát valakit ki kell majd szavazni, hogy más is a továbbjutók közé ülhessen. 

Alee és Manuel, egy korábbi X-faktor versenyző kistercet meg nem haladó hangterjedelmű dala nemcsak hallgathatatlan, de nézhetetlen is, 

olyasmi, mint amikor a kezdő koncertlátogató a zenekar hangolásánál megkérdezi, ez már a mű-e. 

Persze ha onnan nézzük, hogy nem énekelni akart, hanem rappelni, az más, de azért láttunk mi már jó rappet, akkor szövegmondásában, egyáltalán szövegében, ritmikájában kellett volna sokkal erősebbnek lenni. Hamiskás, alulintonált éneklés volt, mondja Gáspár Laci, ezúttal igaza van. Szólója már lényegesen jobb, itt igazi rappel áll elő, de sajnos ez kevés ahhoz, hogy széket kapjon, veszélyzónába kerül. 

Innentől már csak a közönség mentheti meg a kiesőket, Marcellt és Aleet. A nézők utóbbit szavazzák meg. 

Már csak a döntő marad hátra, reméljük, lesz majd olyan pillanata, amiért megéri majd a műsort nézni. 

(Borítókép: Kocsis Paulina, Mehringer Marci, Ferenczi Kamilla és Alee. Fotó: RTL Klub)

Rovatok