Index Vakbarát Hírportál

Az Omega búcsúdala lemaradt a frontemberükért tartott gyászmise közvetítéséből

2021. december 19., vasárnap 19:03

A zenekar a közösségi oldalán osztotta meg azt a dalt, ami ugyan elhangzott Kóbor János búcsúztatóján, ám a szertartás televízós közvetítésében nem szerepelt.

Az Omega 78 éves énekese néhány hetes kórházi kezelés után december 6-án koronavírus-fertőzés, illetve annak következményei miatt halt meg. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kóbor Jánostól péntek este a Szent István-bazilikában búcsúztak, amelyről az Index is tudósított.

A gyászmisét Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrálta, a szertartáson beszédet mondott Kóbor János pályatársa és barátja, Frenreisz Károly, valamint az Omega rajongói klubjának vezetője, Gazdag László. A szertartáson az Omega frontemberének több pályatársa is megjelent – a Beatrice énekese, Nagy Feró, de az Edda énekese és billentyűse, Pataky Attila és Gömöry Zsolt is eljött a búcsúztatóra. A zenekar menedzsere, Trunkos András korábban az Index kérdésére elmondta, többen jelezték neki, hogy a járvány miatt nem tudnak jelen lenni a gyászmisén, de részvétüket fejezik ki a hozzátartozóknak, amit Frenreisz Károly a beszéde végén tolmácsolt.

A gyászmisét a Duna Worldön követhették élőben a nézők, amely vissza is nézhető a Médiaklikk oldalán. Csupán egy valami hiányzik a felvételből: az Omega Facebook-oldalán megjelent friss bejegyzés szerint a szertartás végén elhangzott a Boldog angyalok című szerzemény, ám a televíziós közvetítésből ez sajnos lemaradt. 

A Boldog angyalok felcsendült a bazilikában is a gyászmise végén, de sajnos a tv közvetítésből lemaradt. Szóljon ez a dal advent negyedik vasárnapján

– olvasható a posztban.

A zenekar oldalán megosztott videó az Omega Oratórium turné koncertjeinek felvételeiből készült. Itt tudja megtekinteni:

(Borítókép: Kóbor János gyászmiséje 2021. december 17-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok