Index Vakbarát Hírportál

Babgulyást oszt Debrecenben a Tankcsapda

2021. december 21., kedd 20:54

Jótékonysági ételosztáson vesznek részt a Tankcsapda tagjai szerdán a Roncsbár előtt Debrecenben, amelynek bevételéből a város fogyatékkal élő gondozottjait támogatják. Emellett egy miskolci kerekesszékes kisfiúnak is segítettek gyűjteni a zenészek, akinek egy lépcsőzőgépre lenne szüksége ahhoz, hogy a közlekedés könnyebb legyen számára.

Bár az elmúlt két év a járványügyi korlátozások miatt a zeneipar szereplőinek sem volt egyszerű, a Tankcsapda tagjai továbbra is odateszik magukat, ha segíteni kell. A zenekar évek óta támogatja a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékosokat Ellátó Intézményének gondozottjait, amiről a körülmények változásával sem mondanak le. 

„Amikor először találkoztunk velük, úgy nagyságrendileg öt éve, nagyon mély hatást gyakoroltak ránk. Ez a kapcsolat azóta is megmaradt, a magunk módján ha lehetőség adódik igyekszünk minden segítséget megadni nekik” – mondta az Indexnek az együttes menedzsere, Bakó Csaba. 

Most december 22-én, szerdán a Roncsbár előtt ételosztást kezdeményezünk, az Unilever cég szakácsaival közösen egy igazi jó debreceni gulyást főzünk, és aki szeretne vinni belőle, megteheti, a feltétel, hogy egy általa gondolt összeggel járuljon hozzá a fogyatékkal élők támogatásához.

A támogatott szervezet a Mozgás-Öröm Sport Egyesület, akik a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat együttműködésével szervezik és megvalósítják a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, valamint a fogyatékosok sportját.

A zenészek több más jótékonysági akcióhoz is szívesen csatlakoznak, 2020 májusában az akkor piacra dobott, egyedi díszdobozos Tankcsapda whiskey-k értékesítéséből számrazó teljes bevételt a Debrecen Város Segélyalapnak adták, amellyel azoknak a debrecenieknek nyújtottak anyagi segítséget, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítték az állásukat. De a Covid-árvákat támogató Jónak lenni jó kampányhoz is csatlakoztak: egy Ibanez akusztikus gitárt ajánlott fel a csapat, amely 100 ezer forintért kelt el.

Nemrég egy miskolci, kerekesszékes kisfiú megsegítésére is vállalkoztak a zenészek. A 11 éves Andris oxigénhiányos állapotban született, emiatt nem tud járni. Hogy megkönnyítsék a közlekedést számára, ahhoz egy lépcsőzőgép kellene, a Tankcsapda tagjai pedig az ehhez szükséges 600 ezer forintot segítettek összegyűjteni. A zenekar felajánlott három bögrét és egy (majd később még kettő) dedikált bakelit lemezt, amelyekre december 20-ig lehetett licitálni

A zenészek személyesen is meglátogatták Andrist, aki egyébként nagy Tankcsapda rajongó, elvitték a zenekari busszal autózni, és teljesítették egy álmát: kapott tőlük egy Xboxot, amire a kisfiú már régóta vágyott.

Rovatok